198
Το θέατρο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον βομβαρδισμό | Azov Handout/ via REUTERS

Ενας σοβαρά τραυματίας, κανένας νεκρός από τον βομβαρδισμό του θεάτρου στην Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2022, 21:33
Το θέατρο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον βομβαρδισμό
| Azov Handout/ via REUTERS

Ενας σοβαρά τραυματίας, κανένας νεκρός από τον βομβαρδισμό του θεάτρου στην Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2022, 21:33

Ο βομβαρδισμός του θεάτρου στη Μαριούπολη από ρωσικές δυνάμεις την Τετάρτη, σύμφωνα με το Κίεβο, προκάλεσε τουλάχιστον έναν σοβαρά τραυματία, αλλά κανέναν θάνατο, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής το δημοτικό συμβούλιο στον πρώτο του επίσημο απολογισμό για την τραγωδία.

«Η απομάκρυνση συντριμμιών συνεχίζεται στο μέτρο του εφικτού και οι πληροφορίες για θύματα θα συγκεντρωθούν», ανέφερε το συμβούλιο στο Telegram.

Την ώρα του βομβραδισμού στο κτίριο αυτό κρύβονταν «έως και 1.000 άτομα», κυρίως «γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγόρησαν την Τετάρτη τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι βομβάρδισε εν γνώσει της το θέατρο της Μαριούπολης όπου εκατοντάδες κάτοικοι είχαν βρει εκεί καταφύγιο, ισχυρισμός που η Ρωσία αρνήθηκε.

Σε φωτογραφία του θεάτρου που τραβήχτηκε τη Δευτέρα και δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar, φαίνεται καθαρά η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος στα ρωσικά με τεράστια λευκά γράμματα, μπροστά και πίσω από το θέατρο.

Το δημαρχείο της Μαριούπολης ανέφερε την Πέμπτη ότι η κατάσταση είναι «κρίσιμη» στην πόλη με «αδιάκοπους ρωσικούς βομβαρδισμούς και κολοσσιαίες καταστροφές». Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, περίπου το 80% των κτιρίων της πόλης έχει καταστραφεί.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πολεμά τώρα στο κέντρο της πόλης αυτού του πολιορκημένου στρατηγικού λιμανιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...