353
Η βουλευτής του ΚΚΕ με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Σήμερα» λίγο πριν από το επεισόδιο που είχαν το πρωί της Τετάρτης | YouTube/ΣΚΑΪ

«Εμπάργκο» ΚΚΕ στον ΣΚΑΪ και διαμαρτυρία για λογοκρισία της Λιάνας Κανέλλη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 14:55
Η βουλευτής του ΚΚΕ με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Σήμερα» λίγο πριν από το επεισόδιο που είχαν το πρωί της Τετάρτης
|YouTube/ΣΚΑΪ

«Εμπάργκο» ΚΚΕ στον ΣΚΑΪ και διαμαρτυρία για λογοκρισία της Λιάνας Κανέλλη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 14:55

«Ατυπο κυβερνητικό εκπρόσωπο» χαρακτήρισε το Κομμουνιστικό Κόμμα τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ, Δημήτρη Οικονόμου, σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το «κόψιμο» σε ζωντανή σύνδεση της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη, το πρωί της Τετάρτης. Με την εν λόγω ανακοίνωση ο Περισσός γνωστοποίησε ότι αποσύρει τους εκπροσώπους του από τα πάνελ της εκπομπής.

«Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές», ήταν η αιχμηρή για τον δημοσιογράφο και το κανάλι του Φαλήρου ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (δείτε κάτω την ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Περισσού στο Twitter).

Αφορμή για το επεισόδιο αποτέλεσε η επιλογή της Λιάνας Κανέλλη να μεταφέρει στον «αέρα» της εκπομπής –επικαλούμενη και το σχετικό βίντεο– τη φράση αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, «Πάμε να τους σκοτώσουμε. Πάμε να τους γ…με. Τελειώσανε», μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους από τον όχλο των μπαχαλάκηδων το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Ηταν μία ακόμη προσπάθεια να «ισοφαριστεί», κατά το κοινώς λεγόμενον, η συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών με τις εικόνες του αιμόφυρτου άνδρα της μηχανοκίνητης Ομάδας της ΕΛ.ΑΣ, στη  θλιβερή λογική της «ζυγαριάς» που κυριαρχεί από νωρίς το πρωί στα πρωτοσέλιδα και τις «αναλύσεις» του αντιπολιτευόμενου Τύπου για τη νύχτα μίσους στη Νέα Σμύρνη.

Ο «οικοδεσπότης» της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου, διέκοψε αμέσως τη βουλευτή του ΚΚΕ και την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το βίντεο», παρατήρησε σε έντονο ύφος, για να συμπληρώσει: «Πρώτα θα ζητήσετε συγγνώμη και μετά θα πείτε ό,τι θέλετε».

Από την πλευρά της η Λιάνα Κανέλλη επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για δική της φράση, αλλά για μεταφορά αυτού που είπαν εν εξάλλω καταστάσει οι άνδρες της ΔΡΑΣΗ (ως απόδειξη της άγριας αστυνομικής καταστολής). «Ζητώ συγγνώμη που τη μετέφερα», είπε, ωστόσο ο δημοσιογράφος την «έκοψε» στον «αέρα» και διέκοψε τη σύνδεση πηγαίνοντας σε διαφημιστικό διάλειμμα.

«Με τον λαό δεν μπορείτε να παίζετε αστυνομοκρατικό παιχνίδι», ήταν η τελευταία φράση της Λ. Κανέλλη πριν την κόψουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...