244
|

Διάσωση στο Αντίρριο: Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον καπετάνιο του φέρι

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 15:14

Διάσωση στο Αντίρριο: Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον καπετάνιο του φέρι

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 15:14

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον καπετάνιο του φέρι μποτ που διέσωσε το τρίχρονο κορίτσι που παρασύρθηκε από ρεύματα με το σωσίβιό του στην παραλία του Αντιρρίου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον καπετάνιο Γρηγόρη Καρνέση και τον συνεχάρη για την πράξη του, ενώ του ζήτησε να μεταφέρει και τις προσωπικές του ευχαριστίες σε όλο το πλήρωμα του ΕΓΟΓ «Σαλαμινομάχος» για τη διάσωση.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί ενώ βρισκόταν με τους γονείς του στην παραλία του Αντιρρίου βρέθηκε να πλέει με το φουσκωτό του παιχνίδι του στα ανοικτά καθώς παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Η διάσωση του μικρού παιδιού καταγράφηκε σε βίντεο μέσα από το πλοίο.

«Προσέγγιζα τον λιμένα του Αντιρρίου και ειδοποιήθηκα από την Λιμενική Αρχή ότι ένα παιδί, που δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μικρό, έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα από μία παρακείμενη παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στην προβλήτα του λιμανιού», δήλωσε ο καπετάνιος και πρόσθεσε: «Το εντόπισα, έκανα τους κατάλληλους χειρισμούς, το προσέγγισα και έκανα την περισυλλογή. Η μικρή είχε παγώσει από τον φόβο της, επειδή το ρεύμα είχε τρομερή δύναμη, έβαλα το πλοίο σε τέτοια θέση για να μην επηρεάσει το μικρό σωσίβιο, το τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο το πλοίο, ώστε να μην επηρεάζεται από κυματισμό και τουμπάρει και έχουμε μετά άλλα, γιατί εάν βούλιαζε το σωσίβιο θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Και κολυμβητής να έπεφτε θα είχε προβλήματα. Το πλησιάσαμε σιγά σιγά και μπορέσαμε και το πιάσαμε το παιδί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...