382
Η μικρή είχε «παγώσει» από το φόβο της, το ευτύχημα όμως ήταν ότι κρατήθηκε πάνω στο φουσκωτό της | Facebook

Διάσωση στο Αντίρριο: Πώς βρέθηκε το κοριτσάκι να επιπλέει μόνο του με τον φουσκωτό μονόκερο στη μέση της θάλασσας

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 08:58
Η μικρή είχε «παγώσει» από το φόβο της, το ευτύχημα όμως ήταν ότι κρατήθηκε πάνω στο φουσκωτό της
|Facebook

Διάσωση στο Αντίρριο: Πώς βρέθηκε το κοριτσάκι να επιπλέει μόνο του με τον φουσκωτό μονόκερο στη μέση της θάλασσας

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 08:58

Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες στο Ρίο – Αντίρριο, ήταν όμως αυτό που σόκαρε περισσότερο από κάθε άλλο, γιατί πρωταγωνιστής του ήταν ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών.

Το κορίτσι βρέθηκε να επιπλέει πάνω στον φουσκωτό του μονόκερο, μόνο του στη μέση της θάλασσας. Είχε κατατρομάξει. Το ευτύχημα ωστόσο ήταν ότι δεν πανικοβλήθηκε ώστε να πέσει από το σωτήριο -όπως αποδείχθηκε- φουσκωτό παιχνίδι.

Όταν η ανεμελιά μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία…Συγχαρητήρια στον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου Σαλαμινομάχου για τις ενέργειες που απέφεραν την θετική κατάληξη.Η ανάρτηση του βίντεο δεν έχει σκοπό να επιρριψει ευθύνες, αλλά να καταδείξει την επικινδυνότητα των θαλάσσιων παιχνιδιών που κατά κόρον χρησιμοποιούμε όλοι.

Geplaatst door Petros Kritsonis op Maandag 24 augustus 2020

 

Η μικρή παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τον άνεμο τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από την ακτή. Η περιπέτειά του ξεκίνησε ενώ έπαιζε με τον πατέρα του. Καθώς ξέφυγε από χέρια του τόσο ο ιδιος, όσο και άλλοι λουόμενοι προσπάθησαν να πιάσουν το φουσκωτό. Τα ρεύματα όμως ήταν δυνατά και κανείς δεν μπόρεσε να το φθάσει, ενώ υπήρχε πάντα και ο φόβος ανατροπής του φουσκωτού.

Το παιδί διασώθηκε τελικά στα ανοιχτά της παραλίας του Αντιρρίου από το πλήρωμα του φέρι μποτ «Σαλαμινομάχος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίο-Αντίρριο.

«Προσέγγιζα τον λιμένα του Αντιρρίου και ειδοποιήθηκα από την Λιμενική Αρχή ότι ένα παιδί, που δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μικρό, έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα από μία παρακείμενη παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στην προβλήτα του λιμανιού», δήλωσε ο καπετάνιος Γρηγόρης Καρνέσης και πρόσθεσε:

«Το εντόπισα, έκανα τους κατάλληλους χειρισμούς, το προσέγγισα και έκανα την περισυλλογή. Η μικρή είχε παγώσει από τον φόβο της, επειδή το ρεύμα είχε τρομερή δύναμη, έβαλα το πλοίο σε τέτοια θέση για να μην επηρεάσει το μικρό σωσίβιο, το τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο το πλοίο, ώστε να μην επηρεάζεται από κυματισμό και τουμπάρει και έχουμε μετά άλλα, γιατί εάν βούλιαζε το σωσίβιο θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Και κολυμβητής να έπεφτε θα είχε προβλήματα. Το πλησιάσαμε σιγά σιγά και μπορέσαμε και το πιάσαμε το παιδί».

Η μικρή «ήταν παγωμένη από τον φόβο», περιγράφει, δεν μίλησε καθόλου, πάρα μόνο μία κραυγή, όταν είδε το φέρι να πλησιάζει.

«Κάτι πρέπει να κατάλαβε, γιατί όταν είδε το καράβι να την πλησιάζει, έβγαλε στριγκλιές, δεν ξέρω γιατί αλλά έβγαλε μια κραυγή. Με το που είδε το πλήρωμά μου στον καταπέλτη μπροστά και του μιλούσαν, του έκαναν γκριμάτσες και αστεία για να το χαλαρώσουν τότε το κοριτσάκι ξαναπάγωσε, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε το σωσίβιό του. Περισσότερο από 500 μέτρα είχε απομακρυνθεί η μικρή κολυμβήτρια από την ακτή. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και προλάβαμε τα χειρότερα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γρηγόρης Καρνέσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...