276
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση που έγινε το πρωί της Παρασκευής έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα | Nikos Libertas / SOOC

Διαδήλωση -παρά τις απαγορεύσεις- στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2020, 12:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/04/2020, 12:50
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση που έγινε το πρωί της Παρασκευής έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα
| Nikos Libertas / SOOC

Διαδήλωση -παρά τις απαγορεύσεις- στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2020, 12:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/04/2020, 12:50

Παρά τις απαγορεύσεις συναθροίσεων και άσκοπων μετακινήσεων που ισχύουν για όλους τους έλληνες πολίτες εδώ και εβδομάδες, δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο έχει δοθεί σε διαβούλευση με στόχο να ψηφιστεί μέσα στον Μάιο.

Η «πρωτοβουλία» ανήκει σε μαθητές, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση, ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Ζητούν, ακόμα, «η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαιδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια».

Ενα από τα συνθήματα που διάβαζε κανείς στα πανό ήταν το εξής: «Αγωνιζόμαστε για το σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

Απορία προκαλεί το τι κωδικό έστειλαν με SMS οι διαδηλωτές στο 13033 –διαδικασία που απαιτείται για όλους τους πολίτες, εκτός και αν υπάρχει σχετικό έγγραφο για τη μετακίνηση– και γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν παρενέβη για να ελέγξει τους διαδηλωτές και να επιβάλει την κείμενη νομοθεσία η οποία απαγορεύει τις άσκοπες μετακινήσεις και τις συναθροίσεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Λόγω της πορείας διαμαρτυρίας πάντως, έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως έγινε και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι λίγοι διαδηλωτές κρατούσαν τουλάχιστον τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...