511
Ο Τζεφ Ζάκερ και η Αλισον Γκόλαστ |

CNN: Παραίτηση του boss με… ροζ πινελιές

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 20:07
Ο Τζεφ Ζάκερ και η Αλισον Γκόλαστ
|

CNN: Παραίτηση του boss με… ροζ πινελιές

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 20:07

Εχεις ερωτική σχέση με συνάδελφό σου και δεν έχεις ενημερώσει την «κακιά πεθερά» επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι; Ε, τότε φταις, είσαι κάτι σαν κρυφός σώγαμπρος και κάποια ωραία πρωία θα αναγκαστείς να κελαηδήσεις και να παραιτηθείς διασυρόμενος. Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από την κωμικοτραγική υπόθεση των εσωτερικών εκκαθαρίσεων στο αμερικανικό δίκτυο CNN, δηλαδή από την ιστορία «κάθαρσης» που είχε ξεκινήσει με την αποπομπή του τηλεοπτικού αστέρα Κρις Κουόμο.

Μπορεί ο συγκεκριμένος τηλεπαρουσιαστής να απολύθηκε επειδή προσπάθησε να βοηθήσει… πλαγίως (με τη φόρα των media) τον αδελφό του, τον Αντριου Κουόμο, τον παραιτηθέντα λόγω σεξουαλικών σκανδάλων κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, όμως ο Τζεφ Ζάκερ, ο πρόεδρος του τμήματος ειδήσεων του CNN, παραιτήθηκε επειδή είχε συνάψει δεσμό με τη συνεργάτιδά του Αλισον Γκόλαστ, η οποία θα παραμείνει στη θέση της.

Με δυο κουβέντες, το έγκλημα του Ζάκερ είναι ότι δεν αποκάλυψε τη σχέση τους στους… ανακριτές του κατά τη διάρκεια μίας εσωτερικής έρευνας που ακολούθησε την απόλυση του Κουόμο! Μπορεί να φαίνονται όλα αυτά εξόχως αμερικανικά και γραφικά, ωστόσο μάλλον κλονίζουν τη WarnerMedia, η οποία εφέτος αναμένει εναγωνίως την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την εταιρεία Discovery, ύψους 43 δισ. δολαρίων.

Σε ένα σημείωμα που απέστειλε στους εργαζομένους του CNN και δημοσιεύτηκε και στους New York Times, ο Ζάκερ έγραψε: «Στο πλαίσιο της έρευνας του CNN για το έργο του Κρις Κουόμο με ρώτησαν αν είχα συναινετική σχέση με τη πιο στενή συνεργάτιδά μου, ένα άτομο με το οποίο έχω συνεργαστεί επί μία εικοσαετία. Η σχέση μας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Επρεπε να είχα παραδεχθεί τη σχέση μας εξαρχής. Δεν το έκανα, διέπραξα ένα λάθος».

Τα χρόνια της προεδρίας Τραμπ ο Ζάκερ κατέστη ο φόβος και ο τρόμος των Ρεπουμπλικανών (REUTERS/Lucas Jackson/File Photo)

Η Γκόλαστ είναι επικεφαλής μάρκετινγκ στο CNN και, πέρα από το σούσουρο, άλλη ζημιά δεν θα πάθει. Ωστόσο στην καριέρα της υπάρχει ένα ενδιαφέρον σημείο: προτού εργαστεί για το CNN είχε δουλέψει κοντά στον Αντριου Κουόμο σαν διευθύντρια επικοινωνίας.

Τραμπ: Καλά του κάνατε!

Υστερα από όλα αυτά, οι δεξιοί των ΗΠΑ και τα δίκτυά τους, όπως το Fox,  κατηγορούν τον Ζάκερ ότι προστάτευε τους αδελφούς Κουόμο όσο μπορούσε, αφού η ερωμένη του είχε διατελέσει και συνεργάτιδα του πρώην κυβερνήτη. Επί προεδρίας Τραμπ ο Ζάκερ είχε καταστεί ο μπαμπούλας των Ρεπουμπλικανών, όμως λίγοι θυμούνται ότι την εποχή που εργαζόταν στο NBC του είχε δώσει την εκπομπή «The Apprentice» και τον είχε κάνει φίρμα. Αλλά και στα χρόνια του CNN, το διάστημα 2015-2016, ο Ζάκερ μετέδιδε συγκεντρώσεις του Τραμπ με σκοπό να τον γελοιοποιήσει – κατάφερε, βέβαια, να τον καταστήσει δημοφιλή και να του ανοίξει τον δρόμο για τον Λευκό Οίκο.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, ως γνωστόν, δεν μπορεί να «τουιτάρει» πια, αφού έχει αποβληθεί από το συγκεκριμένο Μέσο. Ομως βρήκε τον τρόπο να πει δυο λόγια για την περίπτωση του Ζάκερ. Ορίστε: «Ο Τζεφ Ζάκερ, ένας πρώτης τάξεως βρωμερός που διηύθυνε το CNN για πάρα πολύ καιρό και έχει κακή τηλεθέαση, απολύθηκε για διάφορους λόγους. Πάνω από όλα όμως απολύθηκε επειδή το CNN χάνει θεατές. Ο Τζεφ Ζάκερ πετάχτηκε έξω! Συγχαρητήρια σε όλους!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...