288
|

Blue hotel! Η Ρηγίλλης γίνεται ξενοδοχείο πολυτελείας

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 10:22

Blue hotel! Η Ρηγίλλης γίνεται ξενοδοχείο πολυτελείας

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 10:22

Οι εποχές αλλάζουν. Ακόμα και για πολιτικά τοτέμ. Για δεκαετίες το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης 18, στην καρδιά της Αθήνας, πολύ κοντά στο Μαξίμου, δεν ήταν απλώς μια τοποθεσία, αλλά ένα όνομα με νοήματα –ήταν το ένα κτίριο που είχε οντότητα, συχνά μιλούσε ακόμη: «Η Ρηγίλλης είπε», «Η Ρηγίλλης τόνισε» κλπ. Ο συμβολισμός υπήρξε τέτοιος που ως και τον Σεπτέμβριο του 2015 και ενώ η ΝΔ είχε ήδη μετακομίσει στα γραφεία της λεωφ. Συγγρού (όπου σήμερα στεγάζονται τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Μαρινάκη), ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε εκφωνήσει από τη Ρηγίλλης την προεκλογική του ομιλία. Τώρα όμως το ιστορικό αυτό κτίριο γίνεται… ξενοδοχείο!

Η Αθήνα έχει γεμίσει τα τελευταία χρόνια με ξενοδοχεία, βιώνοντας μια τουριστική έκρηξη. Και τώρα θα γίνει ένα νέο, στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης 18!

Τα «Νέα» που το αποκάλυψαν το χαρακτήρισαν χαριτολογώντας ως «Blue hotel» (μια παραπομπή και στο δημοφιλές τραγούδι του Κρις Αϊζακ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Ντελέζου, την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε το πρακτικό διαπραγμάτευσης για τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου (ιδιοκτησίας του Ιδρύματος «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους»).

Το κτίριο θα μισθωθεί για διάστημα 50 ετών στην ξενοδοχειακή εταιρεία The Margi AE. Το επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακατασκευή του κτιρίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1,68 εκατ. ευρώ, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι στα 16.000 ευρώ για την πρώτη πενταετία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου –μετατροπής των γραφείων σε ξενοδοχείο– υπολογίζεται σε περίπου 18 μήνες, δηλαδή μέσα στο 2021.

Το κτίριο της Ρηγίλλης 18 έγινε έδρα της Νέας Δημοκρατίας το 1975, όταν ο ιδρυτής του κόμματος και τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής το μίσθωσε το κτίριο από τη Γεωπονική Σχολή. Παλαιότερα ήταν η έδρα της Βασιλικής Χωροφυλακής. Το κτίριο είναι έργο του φημισμένου αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά (1862-1937).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...