245
Γιώργος Κατρούγκαλος και Nίκος Δένδιας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών | ΙΝΤΙΜΕnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αβρότητες Κατρούγκαλου στο ΥΠΕΞ: Χειροκρότησα τον Νίκο Δένδια απέναντι στους χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 13:31
Γιώργος Κατρούγκαλος και Nίκος Δένδιας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών
|ΙΝΤΙΜΕnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αβρότητες Κατρούγκαλου στο ΥΠΕΞ: Χειροκρότησα τον Νίκο Δένδια απέναντι στους χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 13:31

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρέδωσε τα ηνία της ελληνικής διπλωματίας στον Νίκο Δένδια και, σε μία κίνηση αβρότητας, έκανε ειδική αναφορά στην κοινοβουλευτική παρουσία του νέου υπουργού Εξωτερικών.

«Τον γνωρίζω από τα φοιτητικά μας χρόνια και ήμουν μεταξύ αυτών που τον χειροκρότησαν από τα βουλευτικά έδρανα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην αρχή της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Δένδια τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη θυελλώδη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών.

Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών είχε τότε αρνηθεί να τοποθετηθεί επί της προτάσεως αντισυνταγματικότητας της Συμφωνίας που είχε θέσει η Χρυσή Αυγή, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για ένα κόμμα, του οποίου «οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους».

Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας είχε υπογραμμίσει πως αρνείται να αποδεχτεί ένα κόμμα που έχει ως σύμβολο του τον αγκυλωτό σταυρό, «τους εθνοκάπηλους που στο παρελθόν πρόδωσαν τον ελληνικό λαό» και ένα κόμμα που «αντιποιεί το εθνικό σύμβολο» (δηλαδή τον Σταυρό).

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Δένδια είχε γίνει δεκτή με θέρμη από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, κερδίζοντας το χειροκρότημα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανταλλάσσει χειραψία με τον διάδοχό του στο ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στα σκαλοπάτια του υπουργείου

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα», δεσμεύθηκε με τη σειρά του στη δική του ομιλία κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...