178
O νέος υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε λάθος την εσπευσμένη ψήφιση του Ποινικού Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση | Youtube

Tσιάρας: Αμεσα οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τι θα γίνει με το άσυλο και την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 11:09
O νέος υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε λάθος την εσπευσμένη ψήφιση του Ποινικού Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση
|Youtube

Tσιάρας: Αμεσα οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τι θα γίνει με το άσυλο και την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 11:09

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη», τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, θέτοντας το περίγραμμα των προτεραιοτήτων του υπουργείου με γνώμονα πάντα -όπως είπε- την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά (…) θα υλοποιήσουμε όλα όσα είχαμε πει προεκλογικά», είπε, ενώ ερωτηθείς συγκεκριμένα για το ζήτημα του Ποινικού Κώδικα, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν άρθρα στα οποία «είμαστε τελείως αντίθετοι» και θα αλλάξουν άμεσα.

Ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε λάθος «να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, μόλις δυο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών» και επανέλαβε τη δέσμευσή του για την αλλαγή συγκεκριμένων άρθρων του νέου Κώδικα.

«Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να διχάζει την κοινωνία», τόνισε o κ. Τσιάρας

Οσο για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο υπουργός αρκέστηκε να πει πως θα προχωρήσει «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».

Το ίδιο άμεσα, όπως είπε, θα αντιμετωπιστεί και η εκκρεμότητα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και αν οι αλλαγές θα γίνουν πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...