208
| ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας

Αρνητές «Θεματοφύλακες» δεν στέλνουν σχολείο 16 παιδιά – Προκαταρκτική από την Εισαγγελία Βόλου

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 09:43
|ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας

Αρνητές «Θεματοφύλακες» δεν στέλνουν σχολείο 16 παιδιά – Προκαταρκτική από την Εισαγγελία Βόλου

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 09:43

Νέες περιπτώσεις γονέων που στερούν από τα παιδιά τους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επιλέγοντας να μην τα στέλνουν σχολείο με πρόσχημα τα μέτρα της πανδημίας, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Εισαγγελία Βόλου έδωσε εντολή προκαταρκτικής έρευνας για 16 περιπτώσεις μαθητών, οι γονείς των οποίων αρνούνται να τα στείλουν σχολείο λόγω του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου (μάσκες, selt test).

Tουλάχιστον ένας από τους κηδεμόνες των εν λόγω μαθητών φέρεται να ανήκει στους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαθήτριας Δημοτικού που είχε να πάει σχολείο από τον Μάιο (όταν και τα self test έγιναν υποχρεωτικά) και τελικά επέστρεψε στην τάξη της λίγο πριν ψηφιστεί η διάταξη αυστηροποίησης των σχετικών κυρώσεων για τους αρνητές γονείς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς της έστειλαν στη διεύθυνση του σχολείου έγγραφη διαμαρτυρία, με την υπογραφή του επικεφαλής νομικού «εκπροσώπου» των πάσης φύσεως αρνητών, δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, επειδή δεν επιτρεπόταν στην κόρη τους να μπει στην αίθουσα χωρίς χωρίς self test και μάσκα. Με δεύτερο μάλιστα έγγραφο –και πάλι με την υπογραφή του δικηγόρου Αντωνιάδη– ισχυρίζονταν ότι η μέτρηση των απουσιών είναι αντισυνταγματική.

Στην παραγγελία της, η Εισαγγελία Βόλου ζητεί να διερευνηθεί ο χρόνος της απουσίας των μαθητών από τα σχολεία τους και οι λόγοι για τους οποίους δεν προσέρχονται.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...