201
Μελανσόν και Τσίπρας το 2012. Αλλες εποχές | Reuters

Ο Μελανσόν απαιτεί την αποβολή του Τσίπρα από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 08:43
Μελανσόν και Τσίπρας το 2012. Αλλες εποχές
|Reuters

Ο Μελανσόν απαιτεί την αποβολή του Τσίπρα από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 08:43

Υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας (και φίλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου) ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πλέον πολλά άλλα κόμματα που είναι ενταγμένα σε αυτό δεν μπορούν να συνυπάρχουν με αυτό.

Σε ανακοίνωσή του, το Parti de Gauche του Μελανσόν, εκφράζει τη λύπη του γιατί ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί τη λιτότητα, στο σημείο να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος «δουλικά» στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι ενδιαφέρον ότι την περασμένη άνοιξη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει εμφατικά την υποψηφιότητα του Ζαν-Λυκ Μελανσόν για την προεδρία της Γαλλίας.

«Εχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές. Το ΚΕΑ δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το αίτημα για τον αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησε τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι. «Είναι νόμιμη η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι απόψεις για το ζήτημα ποικίλουν εντός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά σε μεγάλο βαθμό η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στιγματίζεται από τον εκβιασμό της τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης», σχολίασε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...