530
O Γιάννης Μπουτάρης στο «Αβέρωφ». Κάποιοι του επιτέθηκαν επειδή είναι με τους μετριοπαθείς στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ο «ανθέλληνας» Μπουτάρης (κι άλλες ιστορίες για αγρίους)

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 3 Φεβρουαρίου 2018, 17:51
O Γιάννης Μπουτάρης στο «Αβέρωφ». Κάποιοι του επιτέθηκαν επειδή είναι με τους μετριοπαθείς στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ο «ανθέλληνας» Μπουτάρης (κι άλλες ιστορίες για αγρίους)

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 3 Φεβρουαρίου 2018, 17:51

Η ιστορία με το Σκοπιανό έχει βγάλει στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό μας. Εκείνον, που τυφλωμένος απ’ το θυμικό κι έχοντας ως δικαιολογία την εθνική υπερηφάνεια, επιτίθεται εναντίον της λογικής και της ψυχραιμίας (και εναντίον της σάτιρας, για να πω και τον δικό μου τον πόνο, που είπα πέντε αστεία για το θέμα φορώντας μια παραδοσιακή φορεσιά κι έπεσαν να με φάνε με το πιο χυδαίο μπούλινγκ).

Το συλλαλητήριο της Κυριακής έχει πάρει διαστάσεις εθνικού ξεσηκωμού, και πολλά από εκείνα που λέγονται και το αφορούν πνίγονται σε έναν υπερπατριωτισμό με πολεμική ιαχή και εθνικιστικές κραυγές, δυσανάλογο της περίστασης. Σαν το ακροδεξιό παραλήρημα της Λίνας Παυλίδου, προέδρου του μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», η οποία σε βίντεο στο YouTube καλεί στο συλλαλητήριο λέγοντας: «Μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις. Την Κυριακή, αν δεν τους τελειώσουμε, έχουμε τελειώσει» (Το βίντεο ερευνάται μετά από εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου).

Το τι περνάει δε απ’ τους διαδικτυακούς τοίχους, είναι πραγματικά λες κι έχει βγει μέσα απ’ τα βάθη του πιο τρομακτικού παραλογισμού και της πιο απύθμενης ηλιθιότητας. Πράγματα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και που θα μπορούσαν άνετα να ενταχθούν σ’ ένα έργο του παραλόγου.

Τις τελευταίες μέρες, κι ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης έχει γίνει viral για την πραγματικά εκπληκτική ομιλία του στην Εθνική Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, πέρασε μπροστά στην οθόνη μου η παρακάτω φωτογραφία, μιας σελίδας με τον τίτλο «Ενωμένοι Έλληνες», που καλεί τον κόσμο στο συλλαλητήριο. Δεν αγοράζουμε, λέει, τα προϊόντα του ανθέλληνα δημάρχου Θεσσαλονίκης για να στηρίξουμε την Ελλάδα έμπρακτα. Οι τύποι που έφτιαξαν τη σελίδα καλούν δηλαδή σε μποϊκοτάζ στα κρασιά του Μπουτάρη γιατί έτσι νομίζουν ότι προασπίζουν το εθνικό μας συμφέρον. Δηλώνουν κιόλας ότι από αυτούς θα ακούμε μόνο αλήθειες με ντοκουμέντα. Ωιμέ.

ανθέλληνας μπουτάρης

Συνεχίζω τον παραλογισμό με μια είδηση που μου έβγαλε τα μάτια. Ξαφνικά, εν μέσω ποστ για το μπλε ματωμένο υπέρ-φεγγάρι, βλέπω: «Έκτακτο: Εκπομπή κυμάτων χαμηλής συχνότητας στην Αθήνα, πριν το συλλαλητήριο».

Η είδηση μοιράστηκε από ανθρώπους που ήθελαν να γελάσουν αλλά κι από ανθρώπους που όντως την πίστεψαν: «Εδώ και λίγες μέρες ακούτε έναν βόμβο το ξημέρωμα; Πριν το συλλαλητήριο για την Μακεδονια, μας βομβαρδίζουν με κύματα χαμηλής συχνότητας» … «Παρόμοιος ήχος ακουγόταν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό»…

«Οι ήχοι αυτοί, έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζουν αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό» … «Το ερώτημα είναι, γιατί αυτές οι συχνότητες που στο ανθρώπινο αυτί ακούγονται σαν χαμηλός βόμβος,  ξεκίνησαν να εκπέμπονται στην Αθήνα, εν μέσω του ύπνου των κατοίκων, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο συλλαλητήριο για την Μακεδονία;»

Υποθέτω ότι θα υπάρχουν κι άλλα τέτοια, κουφά και αλλόκοτα, που καιροφυλακτούν σε κάποια διαδικτυακή γωνία και δεν έχουν σκάσει ακόμα μπροστά στην οθόνη μου. Είναι δείγματα, ακραία μεν, αλλά ενδεικτικά του ανισόρροπου κλίματος, μέσα στο οποίο ξεδιπλώνεται αυτή η ιστορία. Η οποία, στο βιβλίο ιστορίας του μέλλοντος, υποπτεύομαι ότι δεν θα έχει και πολύ κολακευτικό για μας τίτλο.

ΥΓ. Είμαι επίσης σίγουρη, ότι αρκετοί άνθρωποι που θα διαβάσουν το άρθρο, θα με κατηγορήσουν κι εμένα για ανθελληνισμό και προδοσία. Μπορεί να με επηρέασαν τα κύματα χαμηλής συχνότητας με τα οποία μας βομβαρδίζουν και να μειώθηκε ο πατριωτισμός μου, πού ξέρεις;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News