384
Ο Νίκος Κοτζιάς στο υπ. Εξωτερικών. Η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, με την οποία συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του συλλαλητηρίου | George Vitsaras / SOOC

Ο Νίκος Κοτζιάς «διαδηλώνει» κατά του Νίκου Κοτζιά

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 3 Φεβρουαρίου 2018, 14:30
Ο Νίκος Κοτζιάς στο υπ. Εξωτερικών. Η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, με την οποία συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του συλλαλητηρίου
|George Vitsaras / SOOC

Ο Νίκος Κοτζιάς «διαδηλώνει» κατά του Νίκου Κοτζιά

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 3 Φεβρουαρίου 2018, 14:30

Τόσο καιρό λέγαμε για τον πολιτικό δυισμό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποδεικνύοντας το σουρεαλιστικό ο ένας κυβερνητικός εταίρος να μην ψηφίζει τα νομοσχέδια του άλλου. Ολον αυτόν τον καιρό μας απαντούσαν ότι στα «σημαντικά» οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συμφωνούν, υποδηλώντας δηλαδή ξεδιάντροπα ότι θεωρούν πιο «σημαντικά» τα μνημονιακά μέτρα από κάτι θεμελιώδες όπως το ανθρώπινο δικαίωμα στο σύμφωνο συμβίωσης. Τέλος πάντων, το προσπερνούσαμε διότι ούτως ή άλλως το σχήμα αποτελεί προϊόν τερατογέννεσης. Τώρα όμως φτάσαμε στην πολιτική διπολική διαταραχή.

Τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έχουν καταδικαστεί από το Μαξίμου ως ακροδεξιά σόου, ενώ ο φιλοκυβερνητικός Τύπος τα περιγράφει ακόμα χειρότερα.

Είναι τα συλλαλητήρια στα οποία εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου (και ακροδεξιοί αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ) διαδηλώνουν κατά της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ, η οποία διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις δημόσιες διακηρύξεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, περιλαμβάνει και την επίλυση του ονοματολογικού με σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».

Δηλαδή είναι διαδηλώσεις κατά και των χειρισμών και της επίσημης γραμμής που έχει χαράξει ο κ. Κοτζιάς.

Από το βράδυ της Παρασκευής όμως, συμβαίνει κάτι ωραίο. Η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, στην οποία ανήκει ο κ. Κοτζιάς, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και ενέκρινε τα συλλαλητήρια.

«Η συμμετοχή του Λαού στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης και η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζεται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών» ανέφερε μεταξύ άλλων η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ, η οποία —για να τα συνοψίσω— ενώ α) εγκρίνει ένα συλλαλητήριο που γίνεται προκειμένου ο κ. Κοτζιάς να πάψει να παζαρεύει το όνομα της Μακεδονίας και καλεί σε συμμετοχή σε αυτό, β) εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον κ. Κοτζιά.

Εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. Κοτζιάς του ΠΡΑΤΤΩ είναι το ίδιο πρόσωπο με τον κ. Κοτζιά του υπουργείου Εξωτερικών. Ο πρώτος μοιάζει να διαφωνεί με τον δεύτερο. Το ανησυχητικό είναι ότι, αν συνεχίσουν να τσακώνονται, δεν θα μπορείς να τους βάλεις σε χωριστά δωμάτια.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι μάλλον ο υπουργός θέλει, έστω και την τελευταία στιγμή, να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ σε ένα εθνικό θέμα, που είναι και από τα αγαπημένα του. Μια επαμφοτερίζουσα τακτική δηλαδή, που μολονότι ο ίδιος δεν είναι και σαρξ εκ σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ (συνεργαζόμενος είναι ο άνθρωπος), φαίνεται πως έχει κοπιάρει μια χαρά από τους νεομνημονιακούς νεοκομμουνιστές συντρόφους του που εκδίδουν ανακοινώσεις υπέρ των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News