271
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ζαχαράκη: «Τα δημοτικά μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 11:33
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ζαχαράκη: «Τα δημοτικά μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 11:33

Την πεποίθηση ότι τα δημοτικά σχολεία μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» από τους ειδικούς, εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και θα δώσουμε το χρονοδιάγραμμα μόλις αυτό αποφασιστεί», τόνισε σε δηλώσεις στον «ΘΕΜΑ FM 104,6».

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αίθουσες, η κυρία Ζαχαράκη την χαρακτήρισε «πολύ ομαλή», προσδιορίζοντας στο 70% το ποσοστό των μαθητών που προσήλθε για τα μαθήματα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, υψηλότερα ποσοστά επιστροφής καταγράφηκαν στο Γυμνάσιο, ενώ πιο άτονη υπήρξε η παρουσία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Σχετικά με το πόσο αναγκαία είναι η επανεκκίνηση των μαθημάτων στο Δημοτικό, η κυρια Ζαχαράκη απάντησε σημειώνοντας ότι «η εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές, αφού εκτός από το εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει και το ψυχολογικό και κοινωνικό σκέλος που απασχολεί την Πολιτεία, δηλαδή η επανασύνδεση των παιδιών με τον δάσκαλο και τη δασκάλα, αλλά και τους συμμαθητές».

Οπως είπε, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει οδηγίες τόσο για τους μαθησιακούς στόχους προς τα σχολεία σε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δημοτικών, όσο και οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

«Για παράδειγμα», είπε, «η πρώτη δημοτικού έχει σημαντικά πράγματα, τα οποία διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας, όπως η γραφή».

Αντίστοιχα, «η Στ’ Δημοτικού έχει δεξιότητες κρίσιμες για το Γυμνάσιο στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία επανέλαβε την έκκλησή της προς τους μαθητές να μην πετάξουν τα φετινά βιβλία, εν όψει και της κάλυψης μέρους της τρέχουσας ύλης από τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, οι ειδικοί συλλέγουν και επεξεργάζονται στοιχεία προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...