219
|

ΔΟΕ: Και στα δημοτικά οι δάσκαλοι θα ακολουθήσουν τους ειδικούς

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 11:12

ΔΟΕ: Και στα δημοτικά οι δάσκαλοι θα ακολουθήσουν τους ειδικούς

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 11:12

Τη δική του απάντηση στο ερώτημα αν και γιατί πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, έδωσε ο γενικός γραμματέας  της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Σταύρος Πετράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Ολο αυτό διάστημα, όλοι έχουμε καταλήξει στο ότι οι ειδικοί θα πρέπει να αποφασίζουν για κάθε θέμα. Εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, ας ανοίξουν, και οι δάσκαλοι θα ακολουθήσουν τους ειδικούς, δήλωσε ο Σταύρος Πετράκης.

Παράλληλα όμως εξήγησε ότι «το κλειστό σχολείο έχει πολλά ταξικά χαρακτηριστικά», αφού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στα παιδιά των φτωχών, παρά των πλουσίων.

Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει το προφανές: ότι τα παιδιά στα δημοτικά είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να τηρήσουν αποστάσεις, ενώ και οι μικρές σχολικές αίθουσες και οι στενοί διάδρομοι δεν ενδείκνυνται για την επιστροφή στα σχολεία υπό αυτές τις συνθήκες.

«Εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά τα οποία έχουν βιώσει καταστάσεις εγκλεισμού», επεσήμανε ο κ. Πετράκης, εστιάζοντας και στον ψυχολογικό παράγοντα, ωστόσο όπως είπε, «η σχολική διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί».

«Εμείς», πρόσθεσε ο γ.γ. της ΔΟΕ, «αναγνωρίζουμε ότι τα σχολεία μπορεί να είναι κλειστά, αλλά η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται με σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, παρότι δεν αντικαθίσταται η διά ζώσης διαδικασία».

Οσο για τους τρόπους αναπλήρωσης του σχολικού έτους, ανέφερε ότι «προφανώς ένας τρόπος είναι και η παράταση του εκπαιδευτικού έτους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...