Αφού το ετοιμάσετε, βάλτε το σε ένα βάζο ή σε ένα κουτί και δωρίστε το. Θα είναι ένα δώρο διαφορετικό, φτιαγμένο με αγάπη από τα χεράκια σας. Επίσης μπορείτε να δωρίσετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και στον λαιμό του να δέσετε ένα πάνινο σακουλάκι με 2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών, 1 αστεροειδή γλυκάνισο και 1 ξυλάκι κανέλας. Ή, απλώς, αυτοσχεδιάστε!
Οσον αφορά τα φρούτα που χρησιμοποιούμε στο μείγμα μας, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας, ο πιο χρονοβόρος, είναι να αποξηράνουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού στον φούρνο. Αφαιρείτε τη φλούδα από το πορτοκάλι, προσέχοντας να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη από τη λευκή πικρή ψίχα. Κόβετε τις φλούδες σε πολύ λεπτές λωριδίτσες και τις αποξηραίνετε στο φούρνο, στους 120°C, για περίπου 30 λεπτά, ή όσο χρειαστεί να στεγνώσουν και να αρχίσουν να κάμπτονται.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τις προσθέσετε στο μείγμα με τα μπαχαρικά και να το κρατήσετε για αρκετό καιρό. Αν οι φλούδες του πορτοκαλιού είναι φρέσκες, τότε το μείγμα σας θα πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να προσθέσετε κομμάτια από το φρούτο στο ποτήρι με το κρασί ή το τσάι σας, όπως έχω κάνει εγώ στη φωτογραφία. Εκοψα ροδέλες από μήλο, έκανα και ένα σχεδιάκι με κουπ-πατ για να αφαιρέσω το κεντρικό κομμάτι που θέλει πέταμα και το πρόσθεσα στο ποτήρι με ένα ξυλάκι κανέλας.
Αντί για μήλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ¼ μιας ροδέλας πορτοκαλιού. Ή μπορείτε να βάλετε και από τα δύο. Ο,τι σας κάνει κέφι. Κάτι σαν χειμωνιάτικη σανγκρία δηλαδή!
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News