Κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερης βραδιάς εμπειρίας και γευσιγνωσίας στο «Kouzeineri», ένα από τα πιο κοσμικά εστιατόρια της Κρήτης στο κέντρο του Ηρακλείου, ο οινολόγος και γενικός διευθυντής του Κτήματος Semeli, Λεωνίδας Νασιάκος, παρουσίασε τα δημοφιλή κρασιά του Κτήματος, σε συνδυασμό με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού από τον σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Νίκο Κουρινό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιφανείς Κρητικοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και στελέχη του ομίλου Lyktos, βασικού μετόχου του Κτήματος Semeli.
O κ. Λεωνίδας Νασιάκος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της premium συλλογής των κρασιών που παρουσίασε το Κτήμα το 2019, με το Semeli Spondee 2016, να είναι αυτό που στην πρώτη εμφάνισή του ενθουσίασε τους λάτρεις του καλού κρασιού.
Το Semeli Spondee 2016 προέρχεται από το πάντρεμα των ποικιλιών Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon. Η συλλογή του καρπού γίνεται παραδοσιακά με υψηλές προδιαγραφές, ενώ ακολουθεί κρυοεκχύλιση στους 8-10°C για 96 ώρες και κλασική ερυθρή οινοποίηση με ζύμωση στους 22-24°C. Η ωρίμασή του πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και ο οίνος παλαίωσε για επιπλέον δύο χρόνια στη φιάλη, στο εντυπωσιακό και ανακαινισμένο δροσερό κελάρι του οινοποιείου.
Ακόμη, όπως ανέφερε ο οινολόγος και γενικός διευθυντής του Κτήματος, τη νέα εποχή της Semeli χαρακτηρίζουν οι ετικέτες Semeli Spondee, Semeli Aetheria, Semeli Thea Mantineia, Semeli Nemea Reserve, Semeli Delear, και Semeli Elixir Gewürztraminer.
Μάλιστα, ο τρύγος του 2019 είναι από τους καλύτερους των τελευταίων ετών και αναμένεται να δώσει ξεχωριστά αποτελέσματα στη νέα σοδειά των κρασιών Semeli.
Συγκεκριμένα ο κ. Νασιάκος τόνισε: «Με τις καλύτερες δυνατές κλιματολογικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της βλάστησης και ωρίμασης και την απουσία ασθενειών, η φετινή αμπελουργική χρονιά, έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα στα λευκά κρασιά του Κτήματος που εμφανίζουν πλούσια τα τυπικά τους ποικιλιακά αρώματα με γεμάτη γεύση και τραγανή οξύτητα, ενώ στα ερυθρά με την υψηλή φαινολική ωρίμαση, χάρισε συμπύκνωση αρωμάτων και ισορροπημένη δομή».
Η πραγματικά όμορφη βραδιά στο Ηράκλειο της Κρήτης έκλεισε με ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλεσμένους για μια ξεχωριστή οινική εμπειρία στο Κτήμα Semeli, που ανακαινίζει ριζικά τις εγκαταστάσεις του.
Οι πόρτες του ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κελαριού και των χώρων γευσιγνωσίας του Κτήματος στην ορεινή Νεμέα θα είναι ανοικτές για τους φίλους του κρασιού στις αρχές του 2020, οπότε θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας σοδειάς.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News