515
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ έχει τη δική της εκπομπή, το «The Michelle Obama Podcast» | CreativeProtagon/Facebook/Michelle Obama 2020

Μισέλ Ομπάμα: «Το Tinder δεν είναι για να κάνεις μακροχρόνια σχέση»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 15:50
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ έχει τη δική της εκπομπή, το «The Michelle Obama Podcast»
|CreativeProtagon/Facebook/Michelle Obama 2020

Μισέλ Ομπάμα: «Το Tinder δεν είναι για να κάνεις μακροχρόνια σχέση»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 15:50

Ο δρόμος για μια μακροχρόνια σχέση δεν περνάει από το Tinder. Αυτό είπε με λίγα λόγια η Μισέλ Ομπάμα στο podcast της την περασμένη εβδομάδα, σε μια μεγάλη συζήτηση με τον Κόναν Ο’Μπράιεν, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν και για το πώς διατηρήθηκε ο 28χρονος γάμος της.

Ειπώθηκαν πολλά για ομαδική εργασία, για μια αναλογία με το μπάσκετ, κάτι για τους νικητές, τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά και το τίμημα τού να θέλεις μερικές φορές να πετάξεις τον πρόεδρο σύζυγό σου από το παράθυρο, γράφει η Νοσίν Ικμπαλ στον Guardian, σχολιάζοντας τη συζήτηση της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ με τον δημοφιλή κωμικό και τηλεπαρουσιαστή.

Αλλά το Tinder! Η αναφορά της Μισέλ στην πιο διάσημη ιστοσελίδα γνωριμιών προκάλεσε μια διαδικτυακή έκρηξη οργής και αγανάκτησης. Αμέσως τα ζευγάρια του Tinder εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποδείξουν ότι, ναι, στην πραγματικότητα, είχαν γνωρίσει τους αγαπημένους τους ψάχνοντας ανάμεσα σε μια λίστα ανθρώπων, μέχρι που η λαγνεία και ένα φιξάκι  ντοπαμίνης σε συνδυασμό με την τύχη, προκάλεσαν την απαραίτητη καψούρα που τους έφερε κοντά.

Είναι αλήθεια ότι στην εποχή μας οι άνθρωποι συναντιούνται και ερωτεύονται, πλέον, και μέσω εφαρμογών τύπου Tinder. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία –πέρα ​​από μια δεκαετία– για το πόσο διαρκεί μια σχέση, αλλά σαφώς αυτή είναι η κλασική μαμαδίστικη συμβουλή: το να κάνεις «Tinder» είναι σίγουρα μια αναφορά στο γεγονός ότι δεν μπορείς να ψάχνεις πάντα εκεί και ταυτόχρονα να περνάς τη μισή σου ζωή ενοχλημένη/ος από τη συνήθεια του συντρόφου σου να μένει «κολλημένος» σ’ αυτό. Μπορεί να μην το θέλεις καν, σχολιάζει η Ικμπαλ, και προσθέτει ότι η Ομπάμα χτύπησε ένα νεύρο, γιατί, εκτός από την ελευθερία που μας έχουν δώσει οι εφαρμογές, μας έχουν φορτώσει επίσης με επιπλέον στρες.

Ο καθένας έχει έναν φίλο ή μια φίλη που μπορεί να διηγηθεί ιστορίες τρόμου (για γέλια και για κλάματα) με ραντεβού στα τυφλά που κλείστηκαν μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών και συμπεριφορές του σύγχρονου κόσμου. Αν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται, ρίξτε μια ματιά εδώ, επειδή θα μπορούσατε κι εσείς να συναντήσετε online κάποιον (-α) σέξι, έξυπνο (-η) ή ωραίο (-α) και μετά να επιδιώξετε να βγείτε μαζί του (της) για φαγητό κ.λπ. κ.λπ…

Μερικές φορές, μπορεί απλώς να προκύψει ένα διασκεδαστικό ραντεβού για μια βραδιά ή για περισσότερες. Μπορεί να τον (την) «ζέψετε» και να πάτε να αγοράσετε καινούργιο καναπέ ή να βάψετε μαζί τους τοίχους του σπιτιού σας φορώντας μια χαριτωμένη σαλοπέτα, σαν να εξαρτάται από ένα τέτοιο κλισέ η πιθανότητα να εξελιχθεί η γνωριμία σε ρομάντζο. Μπορεί, ακόμη, αυτή η σχέση να σας πάει μακριά, όχι μόνο ψυχικά, αλλά και σε άλλους τόπους: να στήσετε τη φωλιά σας σε μια ρομαντική μικρή κωμόπολη και να αρχίσετε εκεί μια νέα ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, οι άπειρες δυνατότητες που μας προσφέρουν οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν σίγουρα διευρύνει την ικανότητά μας να είμαστε τρομεροί. Να είμαστε πιο απρόσεκτοι με το συναίσθημα, να εξαφανιζόμαστε πιο εύκολα και σίγουρα να βρίσκουμε πιο γρήγορα κάποιον άλλο σύντροφο. Ανετα μπορείς να πεις, δηλαδή, ότι οι εφαρμογές ζευγαρώματος είναι ένας ζωντανός εφιάλτης αλλά και το απόλυτο όνειρο. Διαλέγετε και παίρνετε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...