Δεν αργούν να έρθουν: τα πρώτα μακρόσυρτα «αψού», τα πρώτα δέκατα, μετά οι κρυάδες, μετά ο βήχας… Μόλις σκάσει μύτη ο χιονιάς, να σου τα κρυώματα και δώσ’ του τρέχουμε κατόπιν εορτής για αποσυμφορητικά και λοιπά φάρμακα.
Λανσάρω το σύνθημα «των φρονίμων τα παιδιά πριν κρυώσουν μαγειρεύουν» και ας φανούμε προνοητικοί ετοιμάζοντας το μαντζούνι της Erin Boyle του gardenista, με τις τόσες τσαχπίνικες πατέντες!
Μερικά βότανα, σκόρδο, κρεμμύδι και κάμποσος μηλίτης χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα γλυκοκαυτερό σιρόπι που θα μας θωρακίσει εμπρός στα κρυώματα και τα απεχθή τους επακόλουθα.
Ναι, ξεκινάμε από τώρα, γιατί έρχεται (πάλι) γερό κρύο και το σιρόπι χρειάζεται δυο-τρεις ημέρες στον πάγκο για να ετοιμαστεί. Εμπρός καλά μου χέρια…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News