605
Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι γεμάτο από χίλιους ιταλούς σεφ | FEDERAZIONE ITALIANA CUOCHI/Facebook

Η ώρα των «Master Chef» στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 12:45
Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι γεμάτο από χίλιους ιταλούς σεφ
|FEDERAZIONE ITALIANA CUOCHI/Facebook

Η ώρα των «Master Chef» στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 12:45

Δεν πρόκειται για κάποια πρωτοποριακή όπερα με σύγχρονα κοστούμια και τους ηθοποιούς να στέκουν παραταγμένοι αμφιθεατρικά στα θεωρεία του θέατρου Μάσιμο Μπελίνι στην Κατάνια της Ιταλίας. Πρόκειται για την ευφάνταστη και άκρως εντυπωσιακή τελετή λήξης της μεγάλης γιορτής γαστρονομίας, του ιταλικού φεστιβάλ «Cibo Nostrum 2019».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Stasera Teatro Massimo… . . . #chefinambasciata #chefalesssio #federazioneitalianacuochi #ViviCiboNostrum #congressofic #teatromassimo #ambasciataitaliana #luxemburg #like4likes #follower4follower #educazionealimentare #followersfood #foodlover #teamitalialussemburgo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zappala Alessio (@chefalesssio) στις

Ηταν η όγδοη φορά που διοργανώθηκε, με εξαιρετική επιτυχία το συγκεκριμένο φεστιβάλ, με χίλιους σεφ να φορούν τις λευκές στολές τους και τους χαρακτηριστικούς σκούφους τους τη βραδιά που έπεσε η αυλαία. Και χιλιάδες ήταν όσοι επισκέφθηκαν από τις 31 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου 2019 όλα τα σημεία της πόλης της Σικελίας στα οποία είχαν στηθεί τέντες και πάγκοι, φιλοξενώντας πεντανόστιμα εδέσματα που αναδεικνύουν την ιταλική κουζίνα.

Χαμογελαστοί σεφ και ακόμη πιο χαμογελαστοί επισκέπτες, αφού ετοιμάζονται να δοκιμάσουν κάτι νόστιμο (Facebook)

Πέρυσι η μεγάλη αυτή γιορτή διοργανώθηκε στην Ταορμίνα, τη σικελική κωμόπολη, εφέτος η Κατάνια είχε την τιμητική της. Μακαρονάδες με τα πιο ευφάνταστα και φρέσκα υλικά, φρεσκοψημένες πίτσες, γλυκά και κάθε λογής πιάτα, πρώτες ύλες και προϊόντα που υπενθυμίζουν ότι η ιταλική κουζίνα είναι μία από τις δημοφιλέστερες στον κόσμο, προσέφεραν ένα κυριολεκτικά χορταστικό τριήμερο.

Εκπρόσωποι βραβευμένων εστιατορίων, πενήντα καντίνες με ιταλικές λιχουδιές, και πολλοί ταλαντούχοι σεφ έδωσαν ένα πιπεράτο φιλί της ζωής στον γαστρονομικό τουρισμό της χώρας, καθώς πολλοί ήταν οι τουρίστες που επισκέφθηκαν το φεστιβάλ και δεν το μετάνιωσαν.

Τα παραδοσιακά γλυκά της Σικελίας είχαν την τιμητική τους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...