Ο τυχερός κ. Λοβέρδος!
Ο τυχερός κ. Λοβέρδος!
Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε μέσα στην πασχαλινή ατυχία του… τυχερός. Μια καλή λυχνία στον αξονικό τομογράφο χαλάει κάθε 180 μέρες και σε πολλά νοσοκομεία και ιδιωτικά «θεραπευτήρια» (ο Θεός να τα κάνει) της επαρχίας απλώς «κανιβαλίζουν» λυχνίες απο παλαιότερα επώνυμα εγκατεστημένα μηχανήματα προς δόξαν των κορόιδων των ταμείων που πιστεύουν ότι πληρώνουν διαγνωστικές εξετάσεις.
Μη νομίζετε ότι είναι ιστορία επιστημονικής φαντασίας: Η Siemens πρόσφατα διενήργησε έρευνα στην οποία ανακάλυψε ότι απο τους μαγνητικούς τομογράφους που λειτουργούν στο όνομά της μόνο το 57% το εχει εγκαταστήσει η ίδια ενώ στους αξονικούς, όπου ο «Δημόκριτος» ελέγχει τις ακτινοβολίες η κατάσταση είναι ελαφρά καλύτερη, το 77% των μηχανημάτων που γράφουν το όνομα της φίρμας έχουν εγκατασταθεί απο την ίδια, το υπόλοιπο 23% από «κυκλώματα». Λίγο πολύ την ίδια εικόνα εχουν και οι αλλοι 3 κατασκευαστές (GE, Philips, Ιάπωνες) που πωλούν και συντηρούν ιατρικά απεικονιστικά μηχανήματα στην Ελλάδα, την δουλειά τους την «μοιράζονται» με κυκλώματα. Τι κυκλώματα; Πρώην υπάλληλοι νοσοκομείων με πρώην υπαλλήλους των προμηθευτών, με μηχανήματα που προορίζονται για απόσυρση.
Το πρόβλημα είναι τώρα οτι η Ευρωπαική Ένωση επιβάλλει στους προμηθευτές να εχουν σύστημα ιχνηλασιμότητας μηχανημάτων και ανταλλακτικών ώστε να ανταποκρίνονται στην οδηγία που τους θέλει αστικά υπεύθυνους σαν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που είναι υποχρεωμένοι να ανακαλούν μηχανήματα που δεν δουλεύουν ή παρουσιάζουν κάποιο ελάττωμα.
Πολλά από τα μηχανήματα που υπάρχουν κυρίως σε ιδιωτικά θεραπευτήρια της Ελληνικής επαρχίας δέν ανταποκρίνονται στον διαγνωστικό χαρακτήρα των εξετάσεων για τις οποίες χρησιμοποιούνται, δεν απεικονίζουν σωστά αυτό για το οποίο πληρώνονται οι επιχειρήσεις που τα χρησιμοποιούν!
Από αυτή την άποψη ο υπουργός που πληρώνει τις εξετάσεις των ταμείων ήταν τυχερός. Όσο για τη λυχνία που δεν υπήρχε, στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν 5 νοσοκομεία αλλά τα χρήματα και οι γιατροί φτάνουν για ένα. Αφού η απόσταση είναι μικρότερη από 60 χιλιόμετρα μεταξύ τους γιατί δεν κάνουν 1 με 5 κέντρα υγείας; (βλέπε εξαιρετικό άρθρο του κοζανίτη Πάσχου Μανδραβέλλη).
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News