Αναζητώντας ένα εμβληματικό πηλιορείτικο φαγητό, που να μπορεί να μαγειρευτεί με εποχικά υλικά όλες τις εποχές του χρόνου, κατέληξα στο υπέροχο πιάτο χόρτα με αυγά.
Τα έχει όλα! Μπορεί να γίνει γρήγορα με χόρτα άγρια ή και καλλιεργημένα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και δυναμωτικό, με τα λευκώματα και τις πρωτεΐνες του αυγού.
Και το σπουδαίο, μπορεί να μαγειρευτεί σε μικρή ποσότητα για τον εργένη, σε μεγαλύτερη για την οικογένεια ή το εστιατόριο, να γίνει σε ένα γκαζάκι στο καλύβι, στη σπιτική κουζίνα ή σε μεγαλύτερες ποσότητες στην εστιατορική.
Είναι φτηνό, είναι γρήγορο, είναι νόστιμο και κάνει τον φτωχό… να τρώει βασιλικά.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News