Τα μεσημέρια του Σαββάτου κατεβαίνω συνήθως στο κέντρο της Αθήνας και στην αγορά γύρω από το Μοναστηράκι. Και σχεδόν πάντα η βόλτα στα μπαχαράδικα και στα άλλα αγαπημένα μαγαζάκια της περιοχής τελειώνει με μια μερίδα φαλάφελ στο Falafel House. Αυτή τη φορά προτίμησα ένα υπέροχο χορταστικό και νόστιμο ταμπουλέ που άνετα μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο αν θέλεις να φας ελαφρά. Και ο σεφ Majed Alomari μου έδωσε τη δική του συριακή εκδοχή. Το ταμπουλέ ή ταμπούλι, όπως το λένε στην Κύπρο, μπορεί να μπει στο ψυγείο και να διατηρηθεί ακόμη και για δύο ημέρες. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες σαλάτες των Αράβων, στη Μέση Ανατολή έρχεται πάντα στο τραπέζι μαζί με φαλάφελ, χούμους και μπαμπαγκανούς, εντωμεταξύ με μικρές παραλλαγές έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Στο Λίβανο, για παράδειγμα, βάζουν περισσότερο μαϊντανό, αλλού προσθέτουν και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή και λιωμένο σκόρδο, στο Μαρόκο αντί για πληγούρι χρησιμοποιούν κουσκούς, ενώ στη Συρία την σερβίρουν πάνω σε φύλλα από μαρούλι ή λάχανο. Ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος ενώ επιπροσθέτως μπορεί να αρτυθεί με σουμάκ και λίγο μαύρο πιπέρι ή άλλο μπαχαρικό.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News