Το καρπάτσιο του μυθικού βενετσιάνικου Harry’s Bar, σε αυθεντική εκτέλεση από τον Δημήτρη Παπαζυμούρη, ήταν ένα από τα πιάτα που μας γοήτευσαν πραγματικά στο πρώτο pop up εστιατόριο Cucina di Caruso, που θα φιλοξενείται μέχρι τέλος Μαρτίου στο Common Secret της Κηφισιάς. Σας μπέρδεψα; Διαβάζετε μήπως πράγματα καινούργια; Μισό. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Πρώτα πρώτα ο θεσμός των pop up εστιατορίων δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και μοιάζει με καυτή νέα τάση που άρχισε να εξαπλώνεται περί τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000, κυρίως στην Αγγλία και την Αυστραλία με τη μορφή δείπνων σε ιδιωτικούς χώρους, το φαινόμενο υπήρχε ήδη από παλιά. Στις ΗΠΑ «περιπλανώμενα» εστιατόρια, όπως τα Red Box Bistro Underground Restaurant και The Ghetto Gourmet, έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη και αντίστοιχα μεγάλες λίστες αναμονής, στην Κούβα τα paladares είναι μαζί με τα πούρα και τα μοχίτος μέρος της τοπικής κουλτούρας ενώ τα δείπνα στο παριζιάνικο ατελιέ του Τζιμ Χέινς είναι διάσημα ήδη από τη δεκαετία του 1970. Ο Αμερικανός γλύπτης από τη Λουιζιάνα συνήθιζε να μαγειρεύει κάθε Κυριακή βράδυ για πελάτες από όλο τον κόσμο δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο γνωριμιών πολύ πριν αυτό γίνει πραγματικότητα από το Facebook και το Twitter.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News