Όσες και να έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετές: σάλτσες και αλείμματα, φυλαγμένα στο βαζάκι, επί τούτου ή γιατί τα ξέχασες, και τη στιγμή που ετοιμάζεσαι για ένα ακόμα πιάτο αδιάφορων ζυμαρικών ή ένα βαρετό σάντουιτς νοστιμίζουν τα πάντα.
Έφτασε φρέσκο γράμμα της Γαλλίδας, αυτή τη φορά με κάτι από Ισπανία και την πικάντικη σάλτσα romesco. Κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, αμύγδαλα -πόσο δένουν στη γεύση με τα λαχανικά- και ντομάτες ψιλοκομμένες (θα έπρεπε να περιμένω για το καλοκαίρι για να τις βρω φρέσκες, όμως για τους λιχούδηδες η υπομονή δεν είναι αρετή).
Στην αρχή πίστεψα πως είναι μία ακόμα πικάντικη σάλτσα, έναν σωρό έχουμε φτιάξει κατά καιρούς στο σπίτι. Μόλις όμως την ετοίμασα και γεύτηκα την πρώτη κουταλιά, ε, σιγουρεύτηκα πως αυτή μας έλειπε για περιπόθητες, ολοκόκκινες μακαρονάδες.
Δείτε τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News