Η πιο νόστιμη εποχή τους είναι Ιούλιος – Αύγουστος, τότε οι κατακόκκινες ντομάτες πλημμυρίζουν τις αγορές. Αλλά και πέρα από αυτή κάνω το κόλπο του φούρνου, που σε γεμίζει ευτυχία: όποτε βρω χρόνο τις ψήνω και το χαίρομαι διπλά, πρώτον γιατί το σπίτι μυρίζει σαν πιτσαρία και δεύτερον γιατί οι ντομάτες, ακόμα και οι όχι τόσο νόστιμες, ψημένες αποκτούν γλύκα, καραμελωμένη ντοματίλα που δίνει ωραία γεύση στα πάντα.
Κι έπειτα φέρτε σαλάτες, μαζί με κρεμμύδια, ελιές και φέτα. Ακόμα και στα λαδερά τις ρίχνω, λίγο πριν βγουν από τη φωτιά, και όταν φτάσουν στο πιάτο μοιάζουν σαν ψευτολιαστές.
Ομως μπορείτε αν θέλετε και να τις συντηρήσετε, σε σακουλάκια στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό ή σε βαζάκια στην ψύξη για μικρότερο διάστημα.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News