Tο Galaxy δεν είναι απλά ένα μπαρ σε roofgarden ξενοδοχείου. Κατ’ αρχάς γιατί το ξενοδοχείο είναι το Hliton Athens και η θέα από την ταράτσα του στη νυχτερινή Αθήνα είναι συγκλονιστική. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, ότι φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου που κοιτάζουν αφ’ υψηλού τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του πλανήτη.
Aναπόσπαστο στοιχείο της αθηναϊκής νυχτερινής διασκέδασης, το Galaxy είναι ένα από τα πρώτα μπαρ που έφεραν την τάση των κοκτέιλ στην πόλη μας. Και σε συνδυασμό με τη θέα έγινε, από τη στιγμή που εγκαινιάστηκε το 1963, στέκι του διεθνούς jet set. 55 χρόνια μετά τα εντυπωσιακά εγκαίνιά του εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αγαπητά μέρη της Αθήνας με το δικό του στίγμα στο nightlife της πόλης, που συνεχίζει –όπως άλλωστε όλες οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου- να παρακολουθεί συστηματικά τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και ταυτόχρονα τις ανάγκες των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του.
Στα ατού είναι και το Galaxy Restaurant που λειτουργεί στον ίδιο χώρο με chef τον Παναγιώτη Αναστασίου υπό την επίβλεψη του executive chef του ξενοδοχείου Κώστα Αθανασίου προσφέροντας μια διπλή γαστρονομική εμπειρία. Το sushi bar του Galaxy ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Ταυτόχρονα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε μια σειρά από εντυπωσιακά μεσογειακά πιάτα που έχουν δημιουργηθεί με προχωρημένες τεχνικές και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα.
Ένα χλιαρό βράδυ, λοιπόν, κι ενώ το βλέμμα μας ταξίδεψε από την Ακρόπολη στον Λυκαβηττό και μετά χάθηκε στον ορίζοντα για να βυθιστεί στον Σαρωνικό, απολαύσαμε ωραία κοκτέιλ και δοκιμάσαμε μερικά απίθανα πιάτα. Το ριζότο, κατακόκκινο και ερωτικό, με γοήτευσε. Φεύγοντας πήρα μαζί μου τη συνταγή και σας την αφιερώνω.
Διαβάζοντάς τη είναι πιθανό να σας φανεί δύσκολη. Δεν είναι. Πρόκειται για μια σύνθετη συνταγή που όμως ο chef του Hilton Athens την έχει οργανώσει με ακρίβεια δίνοντάς μας χωριστά υλικά και εκτέλεση των επιμέρους συνταγών του βασικού πιάτου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα πιάτα. Οπότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.
Σήμερα κιόλας εγώ τουλάχιστον θα φτιάξω μια μους φέτας και λάδι μέντας για τη σαλάτα μου, coulis κόκκινης πιπεριάς για μια γρήγορη μακαρονάδα και οπωσδήποτε τσιπς λαχανικών, που εκτός από γαρνιτούρα είναι και το τέλειο σνακ. Ω, ναι. Και την Κυριακή που θα έρθουν φίλοι μου στο σπίτι θα τους ετοιμάσω αυτό το νόστιμο ριζότο με το παθιάρικο χρώμα.
Δείτε την κεντρική συνταγή και τις επιμέρους συνταγές εδώ
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News