Είναι πανεύκολη κι ετοιμάζεται στο τσακ – μπαμ. Επίσης είναι πεντανόστιμη και μπορεί να φαγωθεί σε θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που την κάνει ιδανική τόσο για τσιμπολόγημα στη δουλειά όσο και για σνακ στην παραλία.
Η «τυρόπιτα της «ακαμάτρας» ανήκει, όπως έμαθα, στην κατηγορία «Ξεβράκωτες Πίτες». Πίτες, δηλαδή, που γίνονται χωρίς φύλο κι άλλα μπελαλίδικα σούρτα – φέρτα στην κουζίνα.
Και ναι, το ομολογώ, το «ακαμάτρα» και το «ξεβράκωτη» στην ταυτότητά της είναι που με ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο και από την ίδια τη συνταγή. Μα αλήθεια τώρα, μια τυρόπιτα που την φωνάζουν ακαμάτρα και κυκλοφορεί ανέμελη και ξεβράκωτη, δεν ακούγεται σαν ηρωίδα παιδικού ποιήματος;
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News