Είναι γεγονός πως τα γεμιστά είναι αγαπημένο μου πιάτο αλλά όταν δοκίμασα τα γεμιστά με πλιγούρι του executive chef Ευστράτιου Καλαθάκη, ξετρελάθηκα… ήταν κάτι πραγματικά διαφορετικό! Για αυτό του ζήτησα τη συνταγή του και σας τη δίνω. Η διαδικασία είναι γρήγορη και τα υλικά λίγα, γιατί για να φτάσεις στο τέλειο, χρειάζεται αφαίρεση, όχι πρόσθεση.
Λίγα μυστικά…
Επιλέγουμε πάντα ώριμα λαχανικά –κυρίως οι ντομάτες, πρέπει να είναι γινωμένες– και πάντα εποχής! Προλαβαίνουμε! Κοινώς, γεμιστά δεν μαγειρεύουμε ποτέ τον χειμώνα και ποτέ με χλωμές ντομάτες ή σφιχτές ντομάτες για σαλάτα.
Φροντίζουμε όλα τα λαχανικά να έχουν το ίδιο μέγεθος. Τα γεμιστά θέλουν μπόλικο κρεμμύδι (για τη γλύκα), σκόρδο (για την καλοκαιρινή σπιρτάδα) και πάρα πολλά φρέσκα μυρωδικά (για το άρωμα της φρεσκάδας). Το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε ή το τρίβουμε στον τρίφτη του χεριού, ποτέ στο multi.
Ααα, να σας πω και το κορυφαίο μυστικό: μαγειρέψτε τα γεμιστά από την προηγουμένη. Την επομένη είναι πιο νόστιμα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News