Όσπρια και ζυμαρικά είναι θρεπτικά και πολυαγαπημένα. Μάλιστα, μαγειρεύονται ακόμα και μαζί. Ω, ναι. Με pasta e fagioli έχουν τραφεί μέχρι σήμερα πολλές γενιές ιταλών αγροτών από τον 16ο αιώνα που τα φασόλια έφθασαν στην Ευρώπη, μετά την ανακάλυψη της Αμερικής.
Το μυστικό της επιτυχίας αυτού του πιάτου τόσο στη γείτονα χώρα όσο και στη Βόρεια Ευρώπη, είναι ο ισορροπημένος συνδυασμός των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών που περιέχει και ο οποίος το κάνει τροφή πλήρη και ταυτόχρονα φθηνή. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές.
Ψάχνοντας, λοιπόν, μεταξύ άλλων στο μαγειρικό blog της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, βρήκα μια συνταγή για μακαρονάδα που σας την παραθέτω παρακάτω αν και μου φαίνεται χειμωνιάτικη: Σούπα με φασόλια και κοφτό μακαρονάκι
Εντάξει, θα την κάνω τη γερμανική εκδοχή, αργότερα όμως, με τα πρώτα κρύα γιατί έχει μέσα και καπνιστό σπεκ (αλλαντικό) και μου φαίνεται πολύ θερμαντικό το φαγητό. Τώρα που σκάμε ακόμα από τη ζέστη, θα προτιμήσω μια ιταλική σούπα με φασόλια χάντρες και μικρά ζυμαρικά χωρίς έξτρα ζωϊκά λιπαρά, κατάλληλη και για χορτοφάγους, που τρώγεται ευχάριστα χλυαρή.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News