Σε μοναστήρια και σε νησιά, στη Σίφνο για παράδειγμα, τα ρεβίθια είναι φαγητό κυριακάτικο.
Τα βάζουν στη γάστρα και τα ψήνουν για πολλές ώρες το μυστικό τους είναι το αργό ψήσιμο. Και τα σερβίρουν συνήθως με τη συνοδεία παστών ή καπνιστών ψαριών (σαρδέλα, σκουμπρί, λακέρδα, ρέγκα κλπ).
Σήμερα διαλέξαμε μια συνταγή της Μαρίνας Μαυρομάτη που τα κάνει σαλάτα με κάπαρη, αγγουράκι τουρσί και λευκό κρεμμύδι και τα ραντίζει με ένα ωραίο ντρέσινγκ πορτοκαλιού και μουστάρδας. Σκέτη νοστιμιά.
Γράφει η Μαρίνα: “Τα ρεβίθια είναι από τα αγαπημένα μας όσπρια. Σήμερα τα φτιάξαμε σαλάτα για να συνοδέψουμε το ψητό μας ψαράκι!”
Κ.Τρ
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News