245
Το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών | Intime/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Πηγή: Protagon.gr

Υπουργείο Εξωτερικών: Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού από την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2020, 11:42
Το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών
|Intime/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Πηγή: Protagon.gr

Υπουργείο Εξωτερικών: Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού από την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2020, 11:42

Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα, η οποία ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις στην Ελλάδα στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας», αναφέρει το υπουργείο. Όπως προσθέτει, «έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Είχε προηγηθεί  ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο είχε καταδικάσει δηλώσεις από έλληνες αξιωματούχους μετά την πραγματοποίηση της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία.

«Η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμη φορά την εχθρότητά της προς το ισλάμ και την Τουρκία με τη δικαιολογία της αντίδρασης στο γεγονός ότι το τζαμί της Αγίας Σοφίας άνοιξε για προσευχή», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε γραπτή του ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο πρόσθεσε ότι καταδικάζει έντονα τις εχθρικές δηλώσεις που έκανε η κυβέρνηση της Ελλάδας και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο Ακσόι χαρακτήρισε μάλιστα την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και την  κατηγόρησε πως τάσσεται κατά του Ισλάμ. «Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια» (δηλαδή από το 1453 και την Αλωση της Κωνσταντινούπολης), είπε ο εκπρόσωπος.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε περιστατικό καψίματος τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη. Ο τούρκος εκπρόσωπος είπε ότι «αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...