358
Η Ολγα Γεροβασίλη είδε το βίντεο και βγήκε από το σκοτάδι στο οποίο βρισκόταν για την υπόθεση του άγριου -διπλού- ξυλοξαρμού | INTIMEnews

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Η Γεροβασίλη είδε (τώρα) το βίντεο και διέταξε έρευνα για τους αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 14:01
Η Ολγα Γεροβασίλη είδε το βίντεο και βγήκε από το σκοτάδι στο οποίο βρισκόταν για την υπόθεση του άγριου -διπλού- ξυλοξαρμού
|INTIMEnews

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Η Γεροβασίλη είδε (τώρα) το βίντεο και διέταξε έρευνα για τους αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 14:01

Επτά ολόκληρες ημέρες μετά τον άγριο δημόσιο (διπλό) ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος, η υπουργός Προστασίας Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη παρενέβη, ζητώντας να γίνει έρευνα για τους αστυνομικούς που εξήντλησαν όλη τους τη βιαιότητα πάνω στον βαριά τραυματισμένο 33χρονο ενώ είχε πέσει αναίσθητος στο πεζοδρόμιο.

Η υπουργός χρειάστηκε βέβαια να δει πρώτα το βίντεο της φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση «Εφημερίδας των Συντακτών» που δείχνει το μαρτύριο του αιμόφυρτου Ζακ Κωστόπουλου στα χέρια των αστυνομικών, ώστε να δώσει τη σχετική εντολή.

Της είχαν φαίνεται διαφύγει τα προηγούμενα βίντεο που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και έδειχναν ξεκάθαρα το θύμα να πέφτει αιμορραγώντας και τρικλίζοντας πάνω στα τραπεζάκια της Γλάδστωνος και να σωριάζεται στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Τότε και μόνο τότε, ήταν που οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον ακινητοποιήσουν (αν και διστακτικοί ακόμα και εκείνη τη στιγμή, αφού ίσως να φοβούνταν «μην κολλήσουν τίποτα» από το αίμα του «περιθωριακού» που είχαν κληθεί να συλλάβουν).

Έπρεπε δηλ. η κυρία Γεροβασίλη να δει πρώτα από κοντά τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι αστυνομικοί σε έναν «πιθανό εγκληματία» μεν, λιπόθυμο δε και βαριά τραυματισμένο από το άγριο ξύλο που είχε φάει μόλις πριν από λίγα λεπτά (αλήθεια τότε πού ήταν η Αμεση Δράση;).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις είδε το βίντεο της «Εφημερίδας των Συντακτών», η υπουργός εξοργίστηκε και φανερά σοκαρισμένη από όσα είχε παρακολουθήσει, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Όπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε προκαταρκτική έρευνα, κατά την οποία θα αξιολογηθεί «συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών». Αν δηλ. έπραξαν τα νόμιμα ή ξεπέρασαν τα όρια που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς.

«Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας φυσικής ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...