353
Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ανακοινώνουν τις κατηγορίες κατά της Γκισλέιν Μάξγουελ | REUTERS

Υπόθεση Επσταϊν – Μάξγουελ: Μάχη για να μείνουν απόρρητα ενοχοποιητικά έγγραφα με εκατοντάδες ονόματα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 14:26
Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ανακοινώνουν τις κατηγορίες κατά της Γκισλέιν Μάξγουελ
|REUTERS

Υπόθεση Επσταϊν – Μάξγουελ: Μάχη για να μείνουν απόρρητα ενοχοποιητικά έγγραφα με εκατοντάδες ονόματα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 14:26

Την δημοσιοποίηση χιλιάδων σελίδων με έγγραφα στα οποία αναφέρονται εκατοντάδες ονόματα που σχετίζονταν επί 10 χρόνια με τον Τζέφρι Επσταϊν προσπαθούν να αποτρέψουν οι δικηγόροι της Γκισλέιν Μάξγουελ.

Τα έγγραφα είχαν χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικά στοιχεία στην μήνυση που είχε καταθέσει, το 2015, η Βιρτζίνια Τζιούφρι κατά της Μάξγουελ για δυσφήμηση.

 Σε αυτά βρίσκονται και στοιχεία για τη σεξουαλική σχέση του πρίγκιπα Αντριου το 2001-2002, με την τότε ανήλικη Τζιούφρι, την οποία ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ αρνείται κατηγορηματικά.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ θέλουν να μπλοκάρουν τη δημοσιοποίησή τους, καθώς περιέχουν «πάρα πολύ προσωπικά στοιχεία», τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα ΜΜΕ.

Ανάμεσα στα ονόματα, λέγεται ότι βρίσκονται και αρκετών επιφανών πολιτικών, επιχειρηματιών και διασημοτήτων, που παρευρίσκονταν στα πάρτι του Επσταϊν, στις βίλες του και στο ιδιωτικό του τζετ, το επονομαζόμενο «Λολίτα εξπρές», στο οποίο αναφέρονται δεκάδες σελίδες των εγγράφων.

Στα έγγραφα περιλαμβάνονται και οι 418 σελίδες της κατάθεσης της Μάξγουελ, που είχε δώσει λόγω της μήνυσης της Τζούφρι, η οποία επίσης αρνείται τον ρόλο της προαγωγού και διακινήτριας ανηλίκων -ακόμα και 13 ετών- για τον οποίο κατηγορείται από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Ακόμα, βρίσκονται και 88 σελίδες με αναφορές της αστυνομίας από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου είχαν γίνει πολλά από τα πάρτι.

Αν καταδικαστεί η 58χρονη Μάξγουελ, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 35 ετών. Η ίδια έχει προσφερθεί να πληρώσει εγγύηση τεσσάρων εκατ. δολαρίων και να παραδώσει τα τρία διαβατήριά της με αντάλλαγμα να μην παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη της.

Η μήνυση της Τζούφρι κατά της Μάξγουελ, είχε διευθετηθεί εξωδικαστικά. Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε πέρυσι τη δημοσιοποίηση μέρους των εγγράφων, ενώ τώρα, ένας άλλος δικαστής στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να ζητήσει να δημοσιοποιηθούν και τα υπόλοιπα.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ επισημαίνουν επίσης, στο αίτημά τους, ότι τα επίμαχα έγγραφα περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία για τη σεξουαλική ζωή της πελάτισσάς τους, τα οποία πρέπει να παραμείνουν απόρρητα «για να μην διασυρθεί από τα ΜΜΕ».

Σύμφωνα με τους Times, οι άνθρωποι που κατονομάζονται στα έγγραφα, ίσως θα πρέπει να ειδοποιηθούν πριν την δημοσιοποίησή τους. Το σίγουρο είναι ότι πολλοί δεν κοιμούνται καθόλου ήσυχοι, τελευταία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...