225
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Βίκτορ Ορμπαν στη Βουδαπέστη | REUTERS/Bernadett Szabo

Υπέρ αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 23:44
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Βίκτορ Ορμπαν στη Βουδαπέστη
|REUTERS/Bernadett Szabo

Υπέρ αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 23:44

Eνα σκληρότερο σύμφωνο που θα αποτρέπει από τους αιτούντες άσυλο να ταξιδεύουν μέσα στην Ευρώπη ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Εχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο γάλλος πρόεδρος έκανε τη δήλωση από την Ουγγαρία, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Βίκτορ Ορμπαν, τον οποίο έχει επικρίνει για τις θέσεις του.

Όπως και ότι η Γαλλία  αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου την προεδρία της ΕΕ, αλλά και ότι ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο στη Γαλλία ο Μακρόν μπορεί να μετακινηθεί σε πιο σκληρές θέσεις για το Μεταναστευτικό για να συγκρατήσει διαρροές προς τα δεξιά.

Στην επίσκεψή του στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι «27» της ΕΕ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να περιορίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που επιχειρούν να μπουν από τα εξωτερικά σύνορα και έπειτα να ταξιδεύουν μέσα στις χώρες της Ενωσης.

Όπως πρόσθεσε, με δεδομένο τι πέρασε η Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες «μπορούμε να ξανασκεφτούμε ένα κοινό φορέα για να αποτρέψουμε καλύτερα τις μεταναστευτικές ροές».

Αυτό που «πέρασε η Ευρώπη», κατά την αναφορά του γάλλου προέδρου, ήταν η κρίση στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας με την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού που επιχείρησε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο. Σε ένα άλλο περιστατικό, όπως υπενθυμίζει ο Telegraph, πάνω από 30 μετανάστες πνίγηκαν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μάγχη.

Το Μεταναστευτικό θα τεθεί στη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών, αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...