339
| George Vitsaras / SOOC

Χρησμός Γιώργου Παπανδρέου για υποψηφιότητά του: «18 Οκτώβρη 2021, αφετηρία νέων αγώνων»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 13:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/10/2021 15:40
|George Vitsaras / SOOC

Χρησμός Γιώργου Παπανδρέου για υποψηφιότητά του: «18 Οκτώβρη 2021, αφετηρία νέων αγώνων»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 13:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/10/2021 15:40

Με μια ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου αναζωπύρωσε εκ νέου την παραφιλολογία περί υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας τους παραλληλισμούς με την επέτειο της νίκης του ΠΑΣΟΚ του πατέρα του, αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, στις 18 Οκτωβρίου 1981.

Ο κ. Παπανδρέου έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«18 Οκτώβρη 1981

»Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

»18 Οκτώβρη 2021

»Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τη Δευτέρα επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, και σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», κατά τη συνομιλία του με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ουσιαστικά εξέφρασε την πρόθεσή του να κατέλθει και αυτός υποψήφιος, θεωρώντας ότι μπορεί να «συμβάλλει στην προοπτική της παράταξης, την ενότητα του χώρου και την ενδυνάμωσή του».

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός δεν ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να  αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι στόχος της υποψηφιότητας του είναι το «μεγάλωμα της παράταξης», εκτιμώντας πως ήρθε η ώρα να πάρει μια ευκαιρία και η δική του γενιά, και επιμένοντας στην ανάγκη της ανανέωσης.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον έτερο εκ των υποψηφίων, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Ως γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά» και «ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Κεγκέρογλου.

«Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα», σημειώνει και κάνοντας λόγο για «πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις», καταλήγει:

«Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...