470
Τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως πχ των νεαρών στην Αγίου Ιωάννου, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας | INTIMEnews

Χαρδαλιάς: Κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή από τις 21.00 έως τις 6.00

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 18:24
Τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως πχ των νεαρών στην Αγίου Ιωάννου, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
|INTIMEnews

Χαρδαλιάς: Κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή από τις 21.00 έως τις 6.00

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 18:24

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου την Τετάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα έκτροπα της περασμένης νύχτας στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, όπου νεαροί συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που επενέβησαν στην περιοχή προκειμένου να διαλυθεί συγκέντρωση -υπαίθριο πάρτι για την ακρίβεια- 300 και πλέον ατόμων (εδώ).

Αφού αποδοκίμασε τη συμπεριφορά των οργανωτών και των συμμετεχόντων στο πάρτι που αγνόησαν, όπως είπε, επιδεικτικά τις επανειλημμένες συστάσεις των αρχών, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η πλατεία Αγίου Ιωάννου κλείνει εφεξής από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και αποσκοπεί στο να μην επαναληφθούν αντίστοιχοι συγχρωτισμοί.

Στην περιοχή θα παραμείνει, επίσης μέχρι νεωτέρας, ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή του μέτρου.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα και ανακοίνωσε ότι η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και μέχρι νεωτέρας.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα το βράδυ της Τρίτης, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε έξι περιπτώσεις: τρεις  στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Οι  έλεγχοι, διαβεβαίωσε ο κ. Χαρδαλιάς, θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντας πως η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Χαρίτσης: Υποκρισία της κυβέρνησης με επίθεση ΜΑΤ σε νέους

Κάνοντας έναν… παράτολμο παραλληλισμό των υπαίθριων πάρτι με το άνοιγμα των σχολείων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αποδοκίμασε εντόνως όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Αφού χαρακτήρισε αυτονόητη, την υποχρέωση τήρησης των μέτρων αποφυγής συνωστισμού ώστε να αποτραπεί τυχόν διασπορά του κορονοϊού, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απαράδεκτες εικόνες «με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με χημικά σε νέους στην Αγία Παρασκευή». Εικόνες που κατά την άποψή του «αναδεικνύουν την υποκρισία της κυβέρνησης».

«Δεν είναι δυνατόν να κουνάει το δάχτυλο για άσκοπη συνεύρεση των νέων σε μία πλατεία, την ίδια ώρα που επιμένει στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων», σχολίασε ο κ. Χαρίτσης.

Στο πλαίσιο της ίδιας σύγκρισης (υπαίθριων πάρτι και λειτουργίας σχολικών μονάδων) ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, αγνοώντας τις εύλογες ανησυχίες γονέων και καθηγητών και οδηγώντας τελικά παιδιά και νέους σε μεγαλύτερο συνωστισμό στις αίθουσες και στα σχολικά προαύλια»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...