267
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Επιχειρούμε συγχρόνως σε 55 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 14:28
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Επιχειρούμε συγχρόνως σε 55 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 14:28

Αυτή τη στιγμή 56 πυρκαγιές παραμένουν ανοιχτές, με σημαντικότερες αυτές που είναι σε εξέλιξη στην Αττική, την Εύβοια, τη Μεσσηνία, την ανατολική Μάνη, τα Γρεβενά, την Ηλεία και τον Τολοφώνα στη Φθιώτιδα, ενώ νέο μέτωπο υπάρχει στην Αρχαία Ολυμπία, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στα Βασιλικά Πάρνηθας είναι σε εξέλιξη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πέρασε στην Εθνική Οδό. «Αντιμετωπίζουμε και διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, κυρίως στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι μέσω του 112 απεστάλησαν 13 μηνύματα για την εκκένωση κατοικιών και την προστασία των πολιτών. Την ίδια στιγμή, επιτόπου επιχειρούν 450 πυροσβέστες, 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 150 οχήματα.

Στην Αττική θα έχουμε ενίσχυση των ανέμων μέχρι τα 6 μποφόρ και, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη, που έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα.

Βόρεια Εύβοια

Η δασική πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και εκεί επίσης επιχειρούν 240 πυροσβέστες, τα εναέρια μέσα ενισχύονται, ενώ ήδη επιχειρεί το ρωσικό θηρίο Beriev στο Μαντούδι. «Στόχος είναι ο περιορισμός της πορείας της φωτιάς που κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις και κυρίως προς τη νότια πορεία του», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αρχαία Ολυμπία

Στην Αρχαία Ολυμπία αντιμετωπίζουμε νέο μέτωπο και επιχειρούν 310 πυροσβέστες. Μέσω του 112 έχουμε εκκενώσει 32 οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος στην ηπειρωτική χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...