175
Η κόρη της ιδιοκτήτριας της δομής, στο μέσο, κατά την μεταγωγή της στον ανακριτή | Intime/ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Χανιά: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το γηροκομείο-κολαστήριο

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2022, 13:17
Η κόρη της ιδιοκτήτριας της δομής, στο μέσο, κατά την μεταγωγή της στον ανακριτή
|Intime/ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Χανιά: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το γηροκομείο-κολαστήριο

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2022, 13:17

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων βρέθηκαν το Σάββατο για να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων για την οποία έχουν έλθει στο φως καταγγελίες για θανάτους και ακραία κακομεταχείρηση των τροφίμων.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της 67χρονης ιδιοκτήτριας της δομής και της 43χρονης κόρης της και συνδιαχειρήστριας. Και οι δύο οδηγήθηκαν για τη διαδικασία από τις 7 το πρωί.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Στη συνέχεια άρχισε η κατάθεση του 70χρονου ψυχίατρου της δομής.

Εξω από το χώρο του δικαστικού μεγάρου Χανίων είχαν συγκεντρωθεί συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή, κάποιοι εκ των οποίων αποδοκίμαζαν τους κατηγορουμένους κατά την προσέλευσή τους. Αλλοι δηλώνουν πάντως συμπαραστάτες τους.

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για το αν κριθούν ή όχι προσωρινά κρατούμενοι οι κατηγορούμενοι, θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της εξέτασης και των επτά κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...