249
Ο Γιάννης Παρασκάκης οδηγείται στον ανακριτή | Intimenews

Προφυλακιστέος ο 27χρονος Χανιώτης για την άγρια δολοφονία της Σουζάν Ιτον

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 15:27
Ο Γιάννης Παρασκάκης οδηγείται στον ανακριτή
|Intimenews

Προφυλακιστέος ο 27χρονος Χανιώτης για την άγρια δολοφονία της Σουζάν Ιτον

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 15:27

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης για τη δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ιτον, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο κατ’ ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας της Ιτον, οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η απολογία του υπήρξε μαραθώνια καθώς διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες.

Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ απολογούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιο, ομολόγησε τις πράξεις του.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

Ο Παρασκάκης ισχυρίστηκε, κατά την απολογία του, ότι τον «πιάνει μια μανία που τον κυριεύει και δεν μπορεί να την ελέγξει». Στο μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, πέρυσι, είχε συλληφθεί για εμπρησμό και είχε υποστηρίξει ότι του άρεσε να ακούει τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων.

Oπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του αναμένεται να προβεί σε δήλωση μέσα προς τα ΜΜΕ, με την οποία θα ζητά συγγνώμη από την οικογένεια της αμερικανίδας βιολόγου, αλλά και μια «δίκαιη» τιμωρία του γιου του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...