276
Η Τζασίντα Αρντερντ σε παλιότερη ομιλία της | EPA

Τζασίντα Αρντερν: Καταφέραμε σημαντική νίκη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 16:46
Η Τζασίντα Αρντερντ σε παλιότερη ομιλία της
|EPA

Τζασίντα Αρντερν: Καταφέραμε σημαντική νίκη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 16:46

Σημαντική νίκη στη μάχη κατά του κορονοϊού πέτυχε η Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της, Τζασίντα Αρντερν.

Η Αρντερν ανακοίνωσε ότι η χώρα της προχωρά σε άρση ορισμένων περιορισμών.

«Δεν υπάρχει γενικευμένη και μη εντοπισμένη μετάδοση (του ιού) στη Νέα Ζηλανδία. Κερδίσαμε αυτή τη μάχη», δήλωσε ύστερα από σχεδόν πέντε εβδομάδες περιορισμών.

Το επίπεδο συναγερμού στη χώρα είχε αναβαθμιστεί στην ανώτατη βαθμίδα (4). Από το βράδυ της Δευτέρας, θα μειωθεί κατά μία βαθμίδα. Ορισμένες επιχειρήσεις και κάποια σχολεία θα έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν.

Η Αρντερν θύμισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το πότε θα εξαφανιστεί κάθε κίνδυνος μετάδοσης, που θα επιτρέψει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Ολος ο κόσμος θέλει να «αποκαταστήσουν στις κοινωνικές σχέσεις που τόσο μας λείπουν», δήλωσε, «αλλά για να γίνει αυτό με κάθε ασφάλεια, οφείλουμε να προχωρήσουμε αργά και με σύνεση».

«Δεν θα διακινδυνεύσω να χάσουμε αυτό που έχουμε κερδίσει σε ό,τι αφορά την υγεία των Νεοζηλανδών. Αρα, εάν πρέπει να παραμείνουμε στο επίπεδο 3, θα το κάνουμε», δήλωσε η πρωθυπουργός, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και τους επαίνους διεθνώς για την ενσυναίσθησή της και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις κρίσεις, όχι μόνο αυτή τώρα του κορονοϊού, αλλά και στο Κράιστσερτς, όταν φανατισμένος ακροδεξιός σκότωσε δεκάδες μουσουλμάνους σε τζαμιά της πόλης.

Η Νέα Ζηλανδία έδωσε εντολή στα τέλη Μαρτίου για μέτρα περιορισμού τεσσάρων εβδομάδων, που περιελάμβαναν το κλείσιμο των συνόρων, την υποχρέωση παραμονής στο σπίτι και την αναστολή των δραστηριοτήτων των εμπορικών επιχειρήσεων και των μη απαραίτητων υπηρεσιών.

Στη χώρα των πέντε περίπου εκατ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί 1.122 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 19 θάνατοι. Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκε μόνο ένα κρούσμα της Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...