194
Αντικείμενο της έρευνας που ζήτησε ο κ. Κοντονής είναι η «διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος» | INTIMEnews

Τώρα ψάχνουν τα πιστοποιητικά αναπηρίας του Φλώρου

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 15:59
Αντικείμενο της έρευνας που ζήτησε ο κ. Κοντονής είναι η «διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος»
|INTIMEnews

Τώρα ψάχνουν τα πιστοποιητικά αναπηρίας του Φλώρου

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2018, 15:59

Κατεπείγουσα έρευνα για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων σχετικά με τα πιστοποιητικά αναπηρίας που δόθηκαν στον καταδικασθέντα σε 21 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση, Αριστείδη Φλώρο, παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνοντας χρήση ευχέρειας που του παρέχει ο νόμος, παρήγγειλε στις εισαγγελικές αρχές τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν έκνομες πράξεις κατά την πιστοποίηση της αναπηρίας για τον Αριστείδη Φλώρο που οδήγησε στην αποφυλάκισή του μόλις 36 μήνες μετά την κράτησή του και ενώ είχε καταδικαστεί σε ποινή 21 ετών για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και 13 ετών για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, η έρευνα θα είναι κατεπείγουσα και αντικείμενό της θα έχει τη «διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση «Energa-Hellas Power».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ζήτησε το βούλευμα που άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία, αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης με ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για ανακρίβειες αφήνοντας αιχμές για την προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...