204
Ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη στην ενημέρωση των 6 μ.μ. | Menelaos Myrillas / SOOC

Τσιόδρας: Αν οι γονείς φορούν τη μάσκα, το μήνυμα περνά και στα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 18:22
Ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη στην ενημέρωση των 6 μ.μ.
|Menelaos Myrillas / SOOC

Τσιόδρας: Αν οι γονείς φορούν τη μάσκα, το μήνυμα περνά και στα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 18:22

Εκτενή αναφορά στη σωστή χρήση της μάσκας που αναστέλλει τη διασπορά του ιού, καθώς περιορίζει τα σταγονίδια που φέρουν τον ιό και μπορούν να «ταξιδέψουν» έως και 7 μέτρα, έκανε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Η μάσκα, όπως είπε είναι σημαντική για τον περιορισμό της νόσου, αλλά και για την προστασία όσων τη φορούν, γι’ αυτό και τη συστήνουν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αλλά πάντα σε συνδυασμό με άλλα μέτρα προστασίας, όπως η υγιεινή των χεριών και ο καλός αερισμός των χώρων.

«Το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε οι μεγάλοι. Αν οι γονείς φορούν τη μάσκα, περνά και το μήνυμα στα παιδιά ότι δεν είναι κάτι δυσάρεστο. Τα παιδιά θα πρέπει αν επιλέξουν τη μάσκα ως ευχάριστη δραστηριότητα και όχι ως βάρος. Στα μικρά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το παιχνίδι», τόνισε ο καθηγητής.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα παιδιά βασίζονται στην επιβράβευση και θα πρέπει να τους τη δώσουμε όταν χρησιμοποιούν τη μάσκα. «Εξηγούμε στα παιδιά ότι η κοινωνική απόσταση και η μάσκα δεν θα μας οδηγήσει σε κοινωνικό στίγμα», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Μάλιστα, για να καθησυχάσει τους γονείς, αναφέρθηκε σε έρευνα ειδικών από τη Βρετανία, η οποία δείχνει ότι τα παιδιά ελάχιστο κίνδυνο διατρέχουν να νοσήσουν βαριά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...