284
Ο επιδημιολόγος και υπουργός Ρόμαν Πρίμουλα παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που ο ίδιος επινόησε και θεσμοθέτησε | Facebook / Czech Embassy New Delhi

Τσεχία: Ο υπουργός Υγείας παραβίασε τα δικά του μέτρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 22:00
Ο επιδημιολόγος και υπουργός Ρόμαν Πρίμουλα παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που ο ίδιος επινόησε και θεσμοθέτησε
|Facebook / Czech Embassy New Delhi

Τσεχία: Ο υπουργός Υγείας παραβίασε τα δικά του μέτρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 22:00

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι θα αποπέμψει τον υπουργείο Υγείας αν δεν παραιτηθεί, επειδή παραβίασε τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο Ρόμαν Πρίμουλα, επιδημιολόγος και «αρχιτέκτονας» των τελευταίων περιορισμών για τον κορονοϊό που έχει υιοθετήσει η Τσεχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, «πιάστηκε» να παραβιάζει ο ίδιος τους κανονισμούς.

Οπως σημειώνει η Guardian, η εφημερίδα Blesk δημοσίευσε φωτογραφία του υπουργού Υγείας να βγαίνει το βράδυ της Τετάρτης από ένα εστιατόριο το οποίο κατά τα φαινόμενα ήταν παρανόμως ανοιχτό, λίγες ώρες μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

«Την ώρα που το ιατρικό προσωπικό δίνει μάχη στην πρώτη γραμμή για να σώσει ζωές, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδικαιολόγητο. Ο υπουργός πρέπει να δίνει το παράδειγμα. Για αυτό τον λόγο, του ζήτησα να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, θα τον αποπέμψω» δήλωσε ο Μπάμπις.

Την ίδια τύχη επιφύλασσε και για τον Γιάροσλαβ Φάλτινεκ, έναν από τους στενότερους συνεργάτες του και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Και αυτός ήταν στο εστιατόριο και ο πρωθυπουργός του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου του κόμματος.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους» είπε ο Μπάμπις για το περιστατικό.

Το πρωτοσέλιδο της Blesk που «έκαψε» τον Πρίμουλα (EPA/MARTIN DIVISEK)

Ο Πρίμουλα φωτογραφήθηκε να επιβιβάζεται χωρίς μάσκα -κάτι που αποτελεί παράβαση- στο υπουργικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο οδηγός του, φεύγοντας από το εστιατόριο.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι δεν παραβίασε κανένα μέτρο, επειδή η συνάντηση έγινε σε αίθουσα στο πίσω μέρος του εστιατορίου, το οποίο ήταν κλειστό.Ακόμη, ανέφερε ότι έβαλε τη μάσκα του όταν μπήκε στο αυτοκίνητο.

Την Παρασκευή η Τσεχία ανακοίνωσε 14.151 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Μία ημέρα νωρίτερα, η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ, με 14.968 μολύνσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...