199
Κράνη στο έδαφος μετά το τέλος της μοτοπορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Ιάσονα | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον αστυνομικό-οδηγό

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 16:27
Κράνη στο έδαφος μετά το τέλος της μοτοπορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Ιάσονα
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον αστυνομικό-οδηγό

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 16:27

Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια αποδίδει ο εισαγγελέας στον αστυνομικό, που τον περασμένο Μάρτιο, ως οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που έχει διατεθεί στην βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο μοτοσυκλετιστή Ιάσονα, έξω από την είσοδο της Βουλής.

Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απ. Ανδρέου και η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της δικογραφίας που σχημάτισε η Τροχαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι νεαρός μοτοσυκλετιστής μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά λίγα 24ωρα αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μάλιστα, η οικογένειά του αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ενώ γνώριζε πως έπρεπε να τηρήσει την διαδικασία που έχει οριστεί από την ΕΛΑΣ, η οποία επιτρέπει την είσοδο από την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας μόνο στα υπηρεσιακά οχήματα που φέρουν βουλευτή ή υπουργό και εφόσον υπάρχει τροχονόμος στο σημείο, δεν την έλαβε υπόψη του ώστε να εισέλθει στην Βουλή από την είσοδο της Λεωφόρο Αμαλίας. Έτσι, το όχημα έστριψε αριστερά διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα, χωρίς ηχητικό σήμα και ενώ δεν υπήρχε τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...