198
| REUTERS

«Τρομοκρατική επίθεση» στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 09:12
|REUTERS

«Τρομοκρατική επίθεση» στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 09:12

Νεοζηλανδοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα ο οποίος επιτέθηκε και να τραυμάτισε με μαχαίρι αρκετούς πελάτες εμπορικού κέντρου στο Όκλαντ, σε ένα αιματηρό επεισόδιο που η ίδια η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίνατα Αρντερν, το χαρακτήρισε ως «τροομοκατική επίθεση».

Οπως έκανε γνωστό για τον δράστη της επίθεσης η νεοζηλανδή πρωθυπουργός, πρόκειται για ένα βίαιο εξετρεμιστή, με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος παρακολουθείτο από τις αρχές εθνικής ασφάλειας εδώ και περίπου πέντε χρόνια.

Αστυνομικοί «εντόπισαν και πυροβόλησαν τον άνδρα», ο οποίος «έπεσε νεκρός επιτόπου», αναφέρεται στη σχετική  ανακοίνωση Τύπου.

Προφανώς ήταν οπαδός του ΙSIS, είπε η Αρντερν, επιβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για ύποπτο γνωστό στις αρχές, ο οποίος ήταν υπό 24ωρη παρακολούθηση.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας αναγνωρισε ως εύλογα τα ερωτήματα που τέθηκαν για το κατά πόσο θα μπορούσε να έχει υπάρξει επέμβασή της πριν το χτύπημα του ισλαμιστή. Το μόνο που είπε ήταν ότι οι αστυνομικοί έκαναν τοκαλύτερο που μπορούσαν.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε εφιαλτικές σκηνές μέσα στο εμπορικό κέντρο με ανθρώπους να κείτονται στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Ο δράστης, είπε, έτρεχε δεξιά αριστερά σαν μανιακός μαχαιρώνοντας κόσμο.. «Το μόνο που άκουγα ήταν ουρλιαχτά».

Οσον αφορά την κατάσταση των (συνολικά έξι) τραυματιών, τέσσερις εξ αυτών διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Οκλαντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...