248
Παρά τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φαίνεται αποφασισμένος για το χτύπημα στη Συρία και κυρίως τις συνέπειες που θα επιφέρει | Reuters

Τραμπ: Το «ετοιμαστείτε έρχονται πύραυλοι» έγινε «δεν ξέρω πότε»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 13:37
Παρά τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φαίνεται αποφασισμένος για το χτύπημα στη Συρία και κυρίως τις συνέπειες που θα επιφέρει
|Reuters

Τραμπ: Το «ετοιμαστείτε έρχονται πύραυλοι» έγινε «δεν ξέρω πότε»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 13:37

Στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου έχει σημάνει συναγερμός και όλοι περιμένουν το «πράσινο φως» του αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για το χτύπημα κατά του Ασαντ στη Συρία.

Την Τετάρτη ο Τραμπ έτριξε τα δόντια στη Μόσχα προειδοποιώντας για άμεση πυραυλική επίθεση κατά του αιμοδιψούς συμμάχου της που -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- απολαμβάνει να σκοτώνει με χημικά τον ίδιο του τον λαό.

Ενα 24ωρο αργότερα, ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται να διευκρινίσει ότι δεν είπε ποτέ πότε θα γίνει η επίθεση στη Συρία. «Μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ή καθόλου σύντομα», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, σε μία κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει ότι ίσως και να μην είναι αποφασισμένος για ένα τέτοιο χτύπημα και τις συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια βέβαια, δεν παραλείπει να «ευλογήσει τα γένια του», τονίζοντας ότι επί των ημερών του οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν φοβερή δουλειά στην αντιμετώπιση του ISIS. «Πού είναι το ‘ευχαριστούμε Αμερική’» διερωτάται παραπονούμενος, με αφορμή τις αντιδράσεις για το ενδεχόμενο αμερικανικού χτυπήματος στη Συρία.

Το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) ο αμερικανός Πρόεδρος προέβη σε ακόμη μία δήλωση σχετικά με το «θέμα Συρία»: ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις, ότι επίκειται συνάντησή του με τους συμβούλους του και ότι «πολύ σύντομα» θα αποφασίσει αν και πότε η Αμερική θα δράσει. Πάντως, εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ώστε να αναλυθούν οι επιλογές που διαθέτουν οι ΗΠΑ – την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, στρατηγός ε.α., Τζέιμς Μάτις.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...