1500
Το μουσικό βαγόνι μάς ταξιδεύει στον χρόνο... |

Το Τρένο στο Ρουφ σφυρίζει στον ρυθμό της τζαζ και του σουίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 17:36
Το μουσικό βαγόνι μάς ταξιδεύει στον χρόνο...
|

Το Τρένο στο Ρουφ σφυρίζει στον ρυθμό της τζαζ και του σουίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 17:36

Θέατρο, μουσική, σινεμά… Τζαζ και σουίνγκ… Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Το τρένο του Πολιτισμού σφυρίζει στο Ρουφ. Τακτικοί επιβάτες ο Σινάτρα με τη Φιτζέραλντ, ο Γιαννίδης με τον Σουγιούλ, ο Σπάρτακος κι ο Αττίκ, η Μελίνα και η Κάλλας, ο Γκέρσουιν, ο Μουζάκης… Θέσεις υπάρχουν για όλους στο βαγόνι του Orient Express.

«Women of Passion, Women of Greece»

Η επιτυχημένη αγγλόφωνη θεατρική παράσταση για τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, της Μαρίας Κάλλας, της Μελίνας Μερκούρη και της Μήδειας, μετά από σειρά παραστάσεων από το 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και μεγάλη περιοδεία σε Σίδνεϊ, Αδελαΐδα, Ντάργουιν, Βρυξέλλες, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ μεταφέρεται τώρα σε on demand streaming στο viva.gr. Το δυνατό και συγκινητικό κείμενο της Ευγενίας Αρσένη, η ευαίσθητη και ευρηματική σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη και η εξαιρετική ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη στους εμβληματικούς ρόλους της Μήδειας, της Μαρίας Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη αγγίζουν βαθιά τις καρδιές, ενθουσιάζουν και συγκινούν Έλληνες και ξένους θεατές κάθε ηλικίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η on demand streaming προβολή της παράστασης παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων. Μπορούν να την παρακολουθήσουν επίσης έφηβοι και παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω που επιθυμούν να εξασκηθούν στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη, συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά). Φωνή off: Πάνος Παπαγεωργόπουλος

Συγγραφή/Δραματουργία: Τζένη Αρσένη, Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Τατιάνα Λύγαρη, Σκηνοθεσία Βίντεο: Παναγιώτης Κράββαρης, Διεύθυνση Φωτογραφίας/Μοντάζ: Γιώργος Χαρίσης, Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα, Μουσική σύνθεση: Φώτης Μυλωνάς, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Videodesign: Σπύρος Ρασιδάκης: Ηχοληψία: Σπύρος Σπύρου, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Γιώργος Στεφανακίδης, Ειδικές κατασκευές: Δανάη Κουρέτα, Makeup: Άρτεμις Ιωάννου, Μετάφραση/Απόδοση Υποτίτλων: Τζένη Αρσένη

Η μαγνητοσκόπηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Διάρκεια: 60΄, Εισιτήριο:  7€

  • Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου και προβολή της παράστασης στο viva.gr
  • TRAILER

«ΕΞΙ στα ΔΩΔΕΚΑ»

Θέατρο και σινεμά συνυπάρχουν στο υβριδικό καλλιτεχνικό project ΕΞΙ στα ΔΩΔΕΚΑ που εμπνεύσθηκε και σκηνοθέτησε η Τατιάνα Λύγαρη και που προβάλλεται σε on demand streaming στο viva.gr. Η νέα αυτή πρόταση έρχεται να συνδυάσει τον νεοελληνικό θεατρικό λόγο, τον πρωτότυπο σκηνικό χώρο ενός βαγονιού με compartments, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο. Η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτρια προσκάλεσε έξι σημαντικούς και καταξιωμένους Έλληνες πεζογράφους και θεατρικούς συγγραφείς, τους: Μιράντα Βατικιώτη, Ακη Δήμου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ανδρέα Στάικο, Φωτεινή Τσαλίκογλου και Μάκη Τσίτα να γράψουν 12 νέα θεατρικά κείμενα σύντομης διάρκειας, αντλώντας κυρίως την έμπνευσή τους από τον πρωτοποριακό, μη θεατρικό χώρο των 12 Compartments του New Wagon της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Τα πρώτα έξι «μικρού μήκους» θεατρικά έργα που προβάλλονται σε on demand streaming μέσω της πλατφόρμας του viva.gr: «Το ακρωτηριασμένο άγαλμα» της Φωτεινής Τσαλίκογλου, «Εκτός συστήματος» του Μάκη Τσίτα, «Εγκαρδιότητα» του Ακη Δήμου, «Η ευχάριστη όψη των πραγμάτων» της Αμάντας Μιχαλοπούλου, «Μην το πεις» της Μιράντας Βατικιώτη, «Βασίλισσα των νυχτερινών τρένων» του Ανδρέα Στάικου.

Η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη, την κινηματογράφιση ανέλαβε ο Πάτροκλος Σκαφίδας, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Σάκης Μπιρμπίλης, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τις εικαστικές εγκαταστάσεις o Βασίλης Παφίλης, την πρωτότυπη  μουσική οι Άλκηστις Ραυτοπούλου, Φώτης Μυλωνάς και Γιώργος Στεφανακίδης και τη μουσική τίτλων η Άλκηστις Ραυτοπούλου.

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μίχου, κομμώσεις: Κωνσταντίνος Σαββάκης, επιμέλεια μακιγιάζ: Αθηνά Γαλίφα, make-up artist: Μισέλ Ιβανώφ, επιμέλεια μακιγιάζ: Άρτεμις Ιωάννου, ηχολήπτης: Πάνος Γασπαράτος, ηλεκτρολόγος: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης,  graphics: BlackMamba, Τέτη Καμούτση, photos: Υπατία Κορνάρου, προβολή – επικοινωνία: Artspr.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Θοδωρής Αντωνιάδης, Εβελίνα Αραπίδη, Νέστωρ Κοψιδάς, Τατιάνα Λύγαρη, Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρίνα Πολυμέρη, Στέφη Πουλοπούλου, Κλαίρη Σαρρηκυριάκου.

 Το project «ΕΞΙ στα ΔΩΔΕΚΑ» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

  • Εισιτήριο: 10€
  • Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου και προβολή του έργου στο viva.gr

«Art-Wagons»

Ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα με όρους εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης

H Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ και η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) προσφέρει ένα πολιτιστικό «ταξίδι» σε κάθε άκρη της Ελλάδας με τίτλο «Art-Wagons». Το «Art-Wagons» είναι ένα διαδικτυακό πολιτιστικό πρόγραμμα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που προσφέρεται δωρεάν σε παιδιά και εφήβους που ζουν κυρίως σε απομακρυσμένες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ή/και σε παιδιά με αναπηρία, ηλικίας από 7 έως 15 ετών και έχει στόχο τη γνωριμία με τον κόσμο των Τεχνών για την περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων τους.

Πρόκειται για μία δημιουργική εξερεύνηση στον Χορό και τη Μουσική μέσα από δύο διαδικτυακά εργαστήρια που πραγματοποιούνται με όρους εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης:

Ι. Μουσικοί Ταξιδευτές με θέμα τη Μουσική για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας 7-12 ετών.

ΙΙ. Σώμα εν Κινήσει με θέμα τον Σύγχρονο Χορό για εφήβους, ηλικίας 12-15 ετών

Στο πρόγραμμα «Art-Wagons» διδάσκουν οι εκπαιδεύτριες-«μηχανοδηγοί»: Φωτούλα Καρατζάνου Εκπαιδεύτρια Μουσικής, Κοινωνιολόγος, Πέπη Ζαχαροπούλου  Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού, Μαρία Αδαμοπούλου Χορεύτρια, Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Τατιάνα Λύγαρη Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Επιστημονική Σύμβουλος Σεβαστή Σοφία Ανθοπούλου, Εμπειρογνώμων της Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα διαρκεί έως και 5 Ιουνίου 2022 και περιλαμβάνει εργαστηριακούς κύκλους διάρκειας 5 εβδομάδων. Βγάλτε το εισιτήριο σας, ανυπομονούμε να συνταξιδέψουμε! Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ


«One Night Stand»

Ο εξαιρετικός πιανίστας Μάνος Αθανασιάδης τραγουδάει τον έρωτα σε μια εκρηκτική μουσική βραδιά. Στις βαλίτσες του κουβαλάει τις νότες του Γιαννίδη, του Σουγιούλ, του Gershwin, του Cole Porter, του Αττίκ και πολλών άλλων «συνήθων υπόπτων» του μουσικού εγκλήματος. Μια απογειωτική μουσική βραδιά βασισμένη σε jazz, ροκ και εναλλακτικές μελωδίες, ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες του έρωτα και της αγάπης, όπου όλα μπορούν να συμβούν.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express (κάθε Πέμπτη στις 21.00)

Γενική Είσοδος 12€ (προαιρετικά: κρασί  4€  / ποτό 7€  / φαγητό από 5€)

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη: Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά στο 11876 και στα φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά

Σημ. Τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ λειτουργούν ως covid free χώροι


«Les Trois Femmes Swinging on the Train»

Τρεις δροσερές, γυναικείες παρουσίες μάς παρασύρουν μουσικά στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου, κάθε Παρασκευή στις 21.30, μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Μουσικού Βαγονιού Orient Express.

Οι Les Trois Femmes είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του ’20 και του ’30 με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη. Οι ενορχηστρώσεις είναι πρωτότυπες και υπογράφονται από τον Mark Joseph Priest, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του και ερμηνεύει μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια της εποχής εκείνης. Στο κοντραμπάσο είναι ο μοναδικός και εξαιρετικά ταλαντούχος Κώστας Κωνσταντίνου. Οι τρεις γυναικείες φωνές είναι η Τατιάνα Μιχαηλίδου, η Μαντώ Παναγιωτάκη και η Μύρτα Σακελλαρίου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express (κάθε Παρασκευή στις 21.30)

Γενική Είσοδος 18€

προαιρετικά: κρασί  4€  / ποτό 7€  / φαγητό από 5€ (εφόσον επιτρέπεται με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα της περιόδου)

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη: Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά στο 11876 και στα φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά

Σημ. Τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ λειτουργούν ως covid free χώροι


«Franky meets Ella on the Orient Express»

Τους έμαθε και τους αγάπησε όλη η υφήλιος καθώς οι μοναδικές τους ερμηνείες μάγεψαν και συνεχίζουν να μαγεύουν τους λάτρεις της μουσικής. Μιλάμε βεβαίως για τον μοναδικό Frank Sinatra και την επίσης μοναδική Ella Fitzgerald. Οι Jazz Express επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το Μουσικό Βαγόνι Orient Express στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με μια παράσταση-αφιέρωμα στους Frank Sinatra και Ella Fitzerland. Οι Jazz Express είναι: Mark Joseph Priest κιθάρα/φωνή Τέρι Βακιρτζόγλου φωνή Μάνος Αθανασιάδης πιάνο/φωνή Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο.

Μουσικό Βαγόνι Orient Express (κάθε Σάββατο στις 21.30)

Γενική Είσοδος 18€  (προαιρετικά: κρασί  4€  / ποτό 7€  / φαγητό από 5€)

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη: Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά στο 11876 και στα φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά

Σημ. Τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ λειτουργούν ως covid free χώροι


«Χθες το βράδυ»

«Χθες το βράδυ», μια τζαζ ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής με αξέχαστα μουσικά κοµµάτια σε mainstream jazz διασκευές, µεταξύ άλλων των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, στον ατμοσφαιρικό χώρο του Orient Express µε την πατίνα του χρόνου και το άρωµα της jazz. Μουσική εµβληµατικών συνθετών του παρελθόντος, από την κλασσική µουσική ως τον κινηµατογράφο… και φυσικά… τραγούδια, με εμφανή επιρροή από την jazz της εποχής τους. Τραγουδά η Αθηνά Ρούτση, στο µπάσο ο Γιώργος Γεωργιάδης, στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις ο ∆ηµήτρης Καλαντζής.

Η παράσταση, όπως και ο οµότιτλος δίσκος που έχει κυκλοφορήσει, είναι αφιερωµένα στον µεγάλο πιανίστα της ελληνικής jazz, Μανώλη Μικέλη.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express (κάθε Κυριακή στις 20.00)

Γενική Είσοδος 15€ (προαιρετικά: κρασί  4€  / ποτό 7€  / φαγητό από 5€)

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη: Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά στο 11876 και στα φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά

Σημ. Τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ λειτουργούν ως covid free χώροι


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 210 5298922 &  καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 18.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, 10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας  (λεωφορεία 813, 026). Δωρεάν Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr [facebook, twitter, instagram]

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...