742
Η Νάταλι Κρίστοφερ μιλά σε πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στη Λευκωσία, στις 29 Μαΐου | Facebook/Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Το θρίλερ συνεχίζεται στην Ικαρία – ποια είναι η 34χρονη Αγγλίδα που εξαφανίστηκε

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 14:25
Η Νάταλι Κρίστοφερ μιλά σε πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στη Λευκωσία, στις 29 Μαΐου
|Facebook/Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Το θρίλερ συνεχίζεται στην Ικαρία – ποια είναι η 34χρονη Αγγλίδα που εξαφανίστηκε

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 14:25

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από την ώρα που εξαφανίστηκε η 34χρονη αγγλίδα τουρίστρια στην Ικαρία και οι έρευνες της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος εξακολουθούν να παραμένουν άκαρπες, σε μία υπόθεση που στο ξεκίνημά της, θυμίζει πολύ την ιστορία της Σουζάν Ιτον στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το iefimerida, κατά την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο δωμάτιο όπου διέμενε η Αγγλίδα με τον σύντροφό της, στο ξενοδοχείο της Ικαρίας, βρέθηκαν κηλίδες αίματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει εξέταση DNA στα ευρήματα, ενώ έχει ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης της.

Την ανεύρεση αίματος στο κρεβάτι του ξενοδοχείου επιβεβαίωσε, μιλώντας στο iefimerida, ο ιδιοκτήτης της τουριστικής μονάδας.

«Το είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Ηταν λίγες σταγόνες πάνω στο κρεβάτι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ, έφτασε στο νησί, στις 3 Αυγούστου, μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο.

Διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ, ενώ στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου της, ο 38χρονος ξύπνησε και δεν την βρήκε στο δωμάτιο. Επικοινώνησε μαζί της και του είπε ότι πήγε για τρέξιμο.

Η Νάταλι Κρίστοφερ σε φωτογραφία από αναρρίχησή της στην Κύπρο, τον Απρίλιο – Facebook/Natalie Christopher

Στις επόμενες κλήσεις του ωστόσο, η γυναίκα δεν απαντούσε. Στις 12.40 το μεσημέρι, ανήσυχος, δήλωσε την εξαφάνισή της.

Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησαν έρευνες από γη και αέρα, στις οποίες, το απόγευμα, συμμετείχαν τουλάχιστον δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το κινητό τηλέφωνο της αστροφυσικού εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή όπου παραθέριζε, στο Κεραμέ Αγίου Κηρύκου. Αρα, έως εκείνο το σημείο δεν πρέπει να είχε απομακρυνθεί πολύ από το κατάλυμά της.

Οι έρευνες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, συνεχίζονται – Ikariaki.gr

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό της Κρίστοφερ συνεχίζεται, ενώ οι αρμόδιες Αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από τον σύντροφό της, αλλά και άτομα που ενδεχομένως μπορεί να συνάντησαν την γυναίκα όταν βγήκε να τρέξει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται πιθανώς ενισχύσεις από τα γειτονικά νησιά και την Αττική.

Στις έρευνες συμμετέχει και δύναμη του Λιμενικού.

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής συμμετέχει στις έρευνες – Ikariaki.gr
«Εμείς ειδοποιήσαμε την αστυνομία»

Ο άνθρωπος που νοίκιασε τα δωμάτια στο ζευγάρι μίλησε στο protothema.gr.:

«Εμείς ειδοποιήσαμε την αστυνομία, επειδή το παιδί ήταν πολύ ανήσυχο. Μας είπε “παιδιά, εδώ και τρεις ώρες δεν ξέρω πού βρίσκεται. Πήγε για τζόκινγκ στις οχτώ το πρωί”. Στις 9.30 την πήρε τηλέφωνο, γιατί είχε έρθει το πρωινό, και στις 12 έπρεπε να ελευθερώσουν το δωμάτιο. Η κοπέλα τού ανέφερε ότι είναι σε μια ανηφόρα, σε ένα μονοπάτι, και ότι “δεν μπορώ να γυρίσω γρήγορα και θα γυρίσω σιγά – σιγά, μην ανησυχείς”. Πήγε 10, πήγε 11, την έπαιρνε ο άνθρωπος τηλέφωνο, δεν απαντούσε, ενημερωθήκαμε εμείς, ενημερώσαμε αστυνομία και πυροσβεστική, άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση».

«Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποια περιοχή είχε πάει. Δυο ημέρες είχανε κράτηση. Το παιδί είναι από Κύπρο, η κοπέλα μάλλον είναι Αγγλίδα. Εχουμε τα στοιχεία της κράτησης», ανέφερε ακόμη ο κ. Βασίλης.

Οπως επισημαίνει ο ίδιος, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάποιος τσακωμός μεταξύ του ζευγαριού. «Ενα ωραίο ζευγαράκι, η κοπέλα μιλούσε και λίγα ελληνικά»

«Το κινητό της κοπέλας χτυπούσε, απλώς δεν απαντούσε. Αυτό ήταν που τον ανησύχησε και έτσι ξεκίνησε. Το στίγμα της δείχνει τους Φούρνους, εκεί που είναι η κεραία κινητής τηλεφωνίας».

Λάτρης του αθλητισμού

Η Νάταλι Κρίστοφερ είναι μια γυναίκα που αγαπάει πολύ τον αθλητισμό, και μάλιστα το προφίλ της στο Facebook είναι γεμάτο από φωτογραφίες με αθλητικές δραστηριότητες που έκανε η ίδια.

Ακόμα και στην τελευταία ανάρτησή της, από την Ικαρία, μιλούσε για αθλητισμό. Συγκεκριμένα, έγραφε ότι θέλει να κάνει αναρρίχηση στα βράχια παραλίας του νησιού και ρωτούσε αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να την συνοδέψει σε μελλοντική επίσκεψη.

Σε μία από τις φωτογραφίες της, μιλά σε εκδήλωση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στο πρόγραμμα «Game Changing», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 – 11 Μαίου στη Λευκωσία, και «είχε βασικό στόχο να συνδέσει τους κόσμους του ποδοσφαίρου και της νεολαίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προτεραιότητες της συμμετοχής, της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ενδυνάμωσης της φωνής των νέων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...