373
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης | EPA

Το τέλος της ελπίδας στο Μαρόκο: Νεκρός ο μικρός Ραϊάν που είχε εγκλωβιστεί στο πηγάδι

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2022, 23:23
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση διάσωσης
|EPA

Το τέλος της ελπίδας στο Μαρόκο: Νεκρός ο μικρός Ραϊάν που είχε εγκλωβιστεί στο πηγάδι

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2022, 23:23

Το πολυήμερο θρίλερ με τον πεντάχρονο Ραϊάν Αουράμ που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων σε ένα χωριό της επαρχίας  Τσεφταουέν στο Μαρόκο, έληξε το βράδυ του Σαββάτου. Οι διασώστες ανέσυραν τον μικρό Ραϊάν, σύμφωνα με την μαροκινή τηλεόραση, η οποία αρχικά δεν έδωσε πληροφορίες για την κατάσταση του. Όμως το παιδί ήταν νεκρό. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το ίδιο το παλάτι, καθώς η περιπέτεια του άτυχου αγοριού είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα —και είχε συγκινήσει σχεδόν όλο τον κόσμο.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι και μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από νωρίς το απόγευμα μαροκινοί διασώστες είχαν εισέλθει στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όπου βρισκόταν παγιδευμένος ο Ραϊάν —ήταν πια το πέμπτο 24ωρο που το πεντάχρονο αγοράκι βρισκόταν στο πηγάδι σε αυτήν την απομονωμένη κοινότητα του βόρειου Μαρόκου. Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου βρισκόταν το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς.

Οι διασώστες συνοδεύονταν από ιατρική ομάδα και δεν ήταν καν γνωστό πότε θα ξαναβγούν, αν και ήλπιζαν ότι θα βρουν το παιδάκι ζωντανό.

Στην είσοδο του τούνελ βρισκόταν ομάδα πυροσβεστών, ένα ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο με ιατρικό εξοπλισμό. Ιατρικός εξοπλισμός και υλικό είχαν προωθηθεί το εσωτερικό του τούνελ.

Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονταν από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαινόταν ξαπλωμένο στο πλευρό και ήταν αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ζωντανό, είχε περιγράψει ένας διασώστης.

Οι διασώστες είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων είχαν προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς υπήρχαν φόβοι για κατολισθήσεις.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων είχε συρρεύσει και κατασκηνώσει παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Μεταλλικά φράγματα είχαν τοποθετηθεί για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

Καθώς οι εργασίες προχωρούσαν, οι άνθρωποι φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούσαν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

Το δράμα του Ραϊάν προκάλεσε κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μαγκρέμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...